Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvadeset i pet novih vatrogasnih dočasnika prve klase

U Mariji Bistrici održano još jedno vatrogasno osposobljavanje


Jučer je u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici, u organizaciji VZO Marija Bistrica i VZKZŽ-e održano osposobljavanje za zvanje vatrogasni dočasnik 1. klase. Riječ je o osposobljavanju koje traje šest sati, a predavači su bili Tomislav Novosel, zamjenik zapovjednika VZKZŽ i Velimir Babić zapovjednik VZO Marija Bistrica.

Na osposobljavanje su se odazvala 23 vatrogasca i dvije vatrogaskinje, i svi su uspješno završili osposobljavanje i postali vatrogasni dočasnice(e) 1. klase. Najviše je bilo članova iz DVD Sveti Matej, iz VZO Gornja Stubica – 12 (Božo Labaš, Milan Bigec, Ivan Bigec ml, Ivan Bigec st., Branko Ivanić, Robert Ivanić, Slavko Sever, Luka Labaš, Mario Blagec, Željko Boltek, Stjepan Kletuš i Josip Labaš). Iz iste vatrogasne zajednice dolazi i Kristina Rafaj iz DVD Šagudovec. Iz VZO Marija Bistrica novim dočasnicima 1. klase postalo je šest članova DVD Tugonica – Podgrađe (Dražen Pezić, Zijad Redžić, Nikola Klemar, Matija Klemar, Filip Korpar i Žarko Pozaić), četiri člana DVD Marija Bistrica (Matija Bajsić, Dario Semper, Damir Babić i Ivan Čukman) i Ana Bukvić iz DVD Selnica. Jednog novog dočasnika 1. klasa ima sada i DVD Jertovec iz VZO Konjščina, a to je Tihomir Bakšaj.

Uvjerenja je uručio predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, koji je čestitao svima i zahvalio im što i dalje ustrajavaju na vatrogasnom osposobljavanju, a administrativni dio odradio je tajnik VZKZŽ Rajko Jutriša. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook