Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvadeset žena uspješno završilo program osposobljavanja u okviru projekta 'Zaželi'

U sklopu projekta zaposleno je 20 žena (gerontodomaćica) i 1 osoba kao koordinator na projektu


Udruga mladih Feniks provodi projekt „Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području“. U sklopu projekta zaposleno je 20 žena (gerontodomaćica) i 1 osoba kao koordinator na projektu. Projekt se provodi na području Oroslavja, Stubičkih Toplica, Oroslavja, Donje Stubice, Gornje Stubice i Bedenice. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.

Jedan od elemenata projekta je obrazovanje i osposobljavanje žena, pripadnica ciljane skupine. 20 žena je uspješno završilo program osposobljavanja za poslove suradnice u pripremi i provedbi EU projekata (7 žena) i program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičarka (13 žena) te je povodom toga u petak, 1. listopada, u Gradskoj knjižnici Oroslavje održana dodjela uvjerenja.

Polaznice su pohađale obrazovanje u Obrtničkom učilištu – ustanova za obrazovanje odraslih (Zagreb). Dodjeli Uvjerenja su uz polaznice prisustvovali predstavnici Obrtničkog učilišta i predstavnici Udruge mladih Feniks. Obrtničko učilište je ovom prilikom obilježilo i Tjedan cjeloživotnog učenja.

Čestitamo svim polaznicama na uspješno završenom obrazovanju i želimo puno uspjeha u primjeni stečenih znanja i vještina, kažu iz Udruge.

                                                                                

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook