Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvojica Zagoraca danas imenovana pomoćnicima ministra u novoj Vladi

Danas su na zatvorenom dijelu 4. sjednice Vlade RH imenovana dva zagorska HDZ-ovca. Za pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovan je Zabočan Alen Gerek, a za pomoćnika ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić iz Huma na Sutli.


Zagorci su danas dobili dva člana nove hrvatske Vlade Tihomira Oreškovića . Nekadašnji predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zaboka, bivši kandidat za gradonačelnika te gradski vijećnik Alen Gerek, imenovan je danas pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Na taj način Zagorci će i dalje, nakon bivšeg ministra Siniše Hajdaš-Dončića, imati „svog čovjeka“ u tom vrlo važnom resoru, što bi trebalo jamčiti i nastavak izgradnje velikih infrastrukturnih projekata u cestogradnji i željezničkoj infrasturkturi na području Zagorja.


Alen Gerek hrvatskoj je javnosti postao poznat već ranije, kao glavni nogometni sudac 1. HNL, a u posljednje vrijeme ponajviše je bio aktivan u stranci, Hrvatskoj demokratskoj zajednici, gdje je bio pomoćnik za financije glavnom tajniku Milijanu Brkiću. Rođen je 28. 04. 1971., a po struci je dipl. ing. agroekonomije.

Novi pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić iz Huma na Sutli, široj javnosti nije toliko poznat. Riječ je o poduzetniku koji je član HDZ-ovog nacionalnog Odbora za poduzetništvo, a kao pomoćnik ministra bit će zadužen za Upravu za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj.

-Izrazito sam zadovoljan što su naši ljudi prepoznati kao kvalitetni, a posebno sam zadovoljan što su postali pomoćnici ministra u resorima koji su strateški bitni za razvoj naše regije i jačanje gospodarstva Hrvatskog zagorja, kao i čitave sjeverozapadne Hrvatske. Imenovanje Antonića, koji dolazi iz humskog, gospodarski jakog kraja, posebna je poruka gospodarstvenicima i obrtnicima Hrvatskog zagorja. Veselim se radu obojice naših pomoćnika ministara u interesu Hrvatske i našeg Hrvatskog zagorja – komentirao je šef zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek, te dodao kako u sljedećim danima može biti još imenovanja Zagoraca na neke važne i utjecajne pozicije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook