Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvorac Oršić - nova lokacija Tabor Film Festival

Nakon četiri godine održavanja u matičnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, svoje će jubilarno 5. izdanje Tabor Film Festi


Nakon četiri godine održavanja u matičnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, svoje će jubilarno 5. izdanje Tabor Film Festival (10.-14. srpnja) dočekati u izbjeglištvu dvorca Oršić u Gornjoj Stubici.


Tako je ovaj najveći festival kratkometražnog filma u regiji našao prikladno utočište u dvorcu, u kojem se osim Muzeja seljačkih buna, stalne izložbe crkvene umjetnosti Hrvatskog zagorja te preuređenog vinskog podruma, nalazi i projekcijska dvorana sa 150 mjesta i odličnim projekcijskim uvjetima. Osim toga, dvorac je okružen dvorištem, dvostruko većeg kapaciteta od onog u Velikom Taboru.

Do promjene lokacije festivala došlo je jer organizatori nisu imali sreće s tempom radova na dvoru Veliki Tabor u kojemu se obnavlja peterokutna kula, centralni i ujedno najstariji dio dvorca iz 16. st. Na sreću, privremeno izbjeglištvo nije dalo smesti udrugu Gokul iz Zaboka, organizatore Tabor Film Festivala, koji su za ljubitelje kratkog metra ponovo pripremili najbolje iz recentne produkcije.

Status i važnost ovog festivala potvrđuje i rekordnih 1.500 prijavljenih filmskih uradaka iz osamdesetak zemalja, a treba spomenuti kako je hrvatska publika na Tabor Film Festivalu još 2005. imala priliku vidjeti ovogodišnjeg dobitnika nagrade Oscar za kratkometražni film, “West bank story”, redatelja Arija Sandela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook