Prethodni članak
Sljedeći članak

Edukativna tribina: "Alkoholizam - najrašireniji oblik ovisnosti“

Edukativno-informativnu tribinu povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizira Krapinsko-zagorska županija u suradnji


Edukativno-informativnu tribinu povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizira Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Obiteljskim centrom Krapinsko-zagorske županije, Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko zagorske županije, Policijskom upravom krapinsko-zagorskom, Zajednicom klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije i Gradskim društvom Crvenog križa Krapina.

Cilj tribine je senzibilizirati javnost i stručnjake na temu ovisnosti o alkoholu kako bi se smanjila konzumacija i zlouporaba alkohola kod mladih te definirala uloga obitelji i sustava u prevenciji i liječenju ovisnika.

Problem ovisnosti o alkoholu u Krapinsko-zagorskoj županiji zauzima prvo mjesto na ljestvici ovisnosti. Ta ovisnost jest problem pojedinca i obitelji, ali i društva, jer dovodi do ozbiljnih problema društvene, zdravstvene i gospodarske naravi. Društvene posljedice alkoholizma vidljive su na nekoliko životnih područja pojedinca.

Alkoholizam utječe na međuljudske odnose, razara obitelji, negativno utječe na radnu sposobnost, uzrokuje česte izostanke s posla, pa i nesreće na poslu, u prometu, te vodi do konačnog odbacivanja alkoholičara u radnoj sredini, što na kraju dovodi do ekonomskih problema. Problem je iz dana u dan sve alarmantniji, jer se dobna granica ovisnosti spušta na sve nižu životnu dob.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook