Prethodni članak
Sljedeći članak

EURO IZBORI: Tri Zagorke i četiri Zagorca u borbi za EU parlament

Za ulazak u Europski parlament bore se kandidati s 28 lista. Njihova će mjesečna plaća iznositi čak 8000 eura. Na listama pojedinih stranaka ima i Zagoraca


U Europski parlament ulazi 12 kandidata čiji se mandata aktivira 1.srpnja budući da je to službeni datum ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 

Izbori za Europski parlament u Hrvatskoj će se održati sutra 14. travnja, a u Državno izborno povjerenstvo stiglo je ukupno 28 lista.

Birači će moći zaokružiti redni broj liste za koju žele glasovati, a ako žele, moći će prednost dati i nekom od kandidata s liste.

U EU parlament ulazi 12 kandidata čiji se mandata aktivira 1.srpnja budući da je to službeni datum ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 

Na listama su, među više od tristotinjak kandidata,  osvanula i imena Zagoraca.

Tako je na zajedničkoj listi SDP-a, HNS-a i HSU-a  i Snježana Španjol. Rođena je 1966. godine, živi u Kraljevcu na Sutli, a trenutno obnaša dužnost zamjenice ministra poljoprivrede.

Zagorski HDZ Kristijana Tušeka predstavio je kao svog kandidata . Tušek je rođen 1972. godine, a školovao se u Njemačkoj. Trenutno radi kao diplomat u generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Duesseldorfu.

Na listi Akcije mladih svoje je mjesto našla mlada Krapinčanka Ivana Malarić, rođena 1988. godine. Ivana je apsolventica Fakulteta političkih znanosti, a trenutno stažira u Hrvatskom saboru.

HSS i HSLS na izbore će za Europski parlament izađi zajedno. I na njihovoj se listi našla Zagorka. Riječ je o Nevenki Cigrovski , diplomiranoj liječnici rođenoj 1984. godine. Radi u KBC Rebro, a specijalizirala je pedijatriju. 

Damir Hršak kandidat je Hrvatskih laburista za mjesto u Europskom parlamentu. Hršak je 1979. rođen u Krapini, a trenutno predaje  na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao redoviti profesor.

Gospodarstvenik iz Ladislavca Rudolf Forko, rođen 1956. godine kandidat je A-HSP-a za EU parlament, a Alojz Horvat, rođen 1959. u Donjoj Šemnici kandidat je A-HSS-a. 

Prema onome što smo mogli u medijima vidjeti, glasački će listić biti pozamašan zbog velikog broja kandidata i lista koje su istaknule svoju želju da uđu u Europski parlament. A kako i ne bi, kad je plaća vrtoglavih 8000 eura. Četrnaestog ćemo travnja vidjeti hoće li nam se iz europskih klupa obratiti i koji Zagorec.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook