Prethodni članak
Sljedeći članak

Europska agencija za lijekove odobrila Pfizerovo cjepivo: 'Ovo je povijesni uspjeh znanosti'

  • Zeljko Lukunic/PIXSELL - Pfizer cjepivo

    Zeljko Lukunic/PIXSELL


Europska agencija za lijekove (EMA) odobrila je danas prvo cjepivo protiv covida-19 u Europskoj uniji, koje su proizveli američka tvrtka Pfizer i njemačka BioNTech, što znači da će Europa moći početi s cijepljenjem u roku od tjedan dana. Radi o uvjetnom odobrenju, što znači da je cjepivo odobreno za osobe starije od 16 godina u svih 27 zemalja članica EU. EMA će, očekuje se, obavezati Pfizer na daljnja istraživanja cjepiva i praćenje situacije s cijepljenjem na području Europske unije

- To je značajan korak naprijed u borbi protiv ove krize. Ovo je povijesni uspjeh znanosti. Za manje od godinu dana razvili smo i odobrili cjepivo protiv nove bolesti - rekla je predsjednica EMA-e Emer Cook je na press konferenciji.

Odmah nakon odluke EMA-e o odobrenju Pfizerova cjepiva na Twitteru se oglasila hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, HDZ-ova Sunčana Glavak. "Upravo je odobreno prvo cjepivo protiv covida-19. Prve doze cjepiva u stižu u subotu, a cijepljenje u državama članicama započinje 27., 28. i 29.12", napisala je Glavak, prenosi  Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook