Prethodni članak
Sljedeći članak

EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE DO KRAJA TJEDNA: Za vikend zatopljenje, a moguća i kiša

Snijeg danas pada u većem djelu zemlje


Kakvo će vrijeme biti do kraja tjedna, otkrio nam je dežurni prognostičar Zagorskog lista, Kristijan Božarov iz CROMETEO tima. - Povremenih oborina će biti i u utorak. Ipak bi prvi dio dana još trebao proći suho, možda ujutro i uz koju zraku sunca. Poslijepodne oblačno, a sve je veća mogućnost za miješane oborine, prvo snijeg, ali je moguća i kiša koja se smrzava na tlu na što posebno upozoravamo vozače i pješake. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od -12 do -8°C, a najviša dnevna uglavnom između -5 i -2 Celzijeva stupnja. Pravo ledeno zimsko vrijeme – rekao je Božarov.

Ističe, još bi nešto oborina moglo biti i u srijedu, a pasti bi mogla i ledena kiša. U drugoj polovici tjedna, osobito za vikend, izgledno je daljnje lagano zatopljenje, a povremene oborine će biti uglavnom u obliku slabe kiše. Suhi dani u ovom tjednu mogli bi biti četvrtak i petak, s hladnim jutrima, ali malo toplijim popodnevima – istaknuo je prognostičar. Dodaje, snježni pokrivač će vjerojatno preživjeti sve do kraja tjedna, ali će mu se visina polako smanjivati.

HAK upozorava da je otežano prometovanja na cestama DC29 Novi Golubovec - Soblinec, DC307 Gubaševo - Marija Bistrica te na autocesti A2 Zagreb - Macelj. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook