Prethodni članak
Sljedeći članak

Fina će učenicima predstaviti smjernice kako bolje, odgovornije i savjesnije upravljati financijama


Kao institucija koja provodi ovrhu po Zakonu, Fina ima društvenu odgovornost pomoći građanima u stjecanju znanja vezanih uz bolje, odgovornije i savjesnije upravljanje financijama, kako bi mogli izbjeći dug i financijske poteškoće. 

Fina je ujedno i sudionik akcijskog plana Ministarstva financija za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača te aktivno podržava konferencije i poduzima aktivnosti vezane uz podizanje razine financijske pismenosti.  

-Kao direktorici Fine Zabok, izuzetno mi je drago da možemo podržati ovakvu suradnju sa Srednjom škola Krapina i nadam se da će se i druge škole pridružiti ovakvom modelu edukacije jer danas pred sobom imamo učenike, a sutra će to biti poslovni ljudi i stručnjaci koji će svojim stečenim znanjima doprinositi gospodarskom razvoju naše županije i šire – ističe direktorica Podružnice Zabok Mirela Kralj.

Učenicima Srednje škole Krapina, Fina će predstaviti:

1. Ovršni postupak iz pozicije vjerovnika i ovršenika

Što vjerovnik može napraviti kada se ne može naplatiti i koje opcije ovršenik ima na raspolaganju ako je protiv njega pokrenuta ovrha.

2. Info.BIZ: Podatke uz koje se može izbjeći rizik, uštedjeti i profitirati

Prilikom sklapanja suradnje s novim poslovnim partnerom, proučavanja konkurencije ili prijave za posao, idealno je provjeriti podatke o njihovom poslovanju kako bi otklonili moguće dvojbe i sumnje.

Info.BIZ je najveća baza poslovnih informacija u Hrvatskoj s najtočnijim i ažuriranim financijskim, poslovnim i statističkim podacima.

3.  Digitalizaciju procesa

Digitalizacija pojednostavljuje i ubrzava komunikaciju između građana i javne uprave, a poslovanje čini efikasnijim, jeftinijim i praktičnijim. Fina nudi uslugu digitalizacije poslovanja od početka do kraja, Digit.ALL, te sudjeluje u brojnim projektima digitalizacije koji su olakšali svakodnevno funkcioniranje i građana i poslovnih subjekata.

Predavači su Finini stručnjaci koji svakodnevno rade na razvoju digitalnih procesa te u postupku provedbe ovrhe:

  • Andreja Kajtaz, direktorica Sektora digitalnih rješenja
  • Ivana Kopjar, viši specijalist za pravnu podršku, Sektor javnih servisa
  • Matija Kralj, viši specijalist za tehnologiju, Sektor javnih servisa

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook