Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Djeca iz Đurmanca otkrila čari Tustog čela, planinarili i kampirali u prirodi


Općina Đurmanec s ponosom je organizirala prvi događaj pod nazivom „Planinarenje – zdrava avantura“ na Tustom čelu koji je proteklog vikend postao središte dječje igre, smijeha i zabave.

U suradnji s Planinarskim društvom Husni iz Đurmanca i Društvom Naša Djeca Đurmanec, organizatori su djeci pružili priliku da se upoznaju s planinarskom opremom. Mališani su učili o kacigama, gojzericama, vrećama za spavanje, voki-tokijima, naglavnim lampama i ferata setovima za penjanje. Uzbuđenje i znatiželja djece bilo je za vrijeme postavljanje šatora u kojem su zatim zajedno spavali uz degustaciju energetskih pločica.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Dok su se djeca zabavljala, članovi PD Husni uz podršku žena iz DND-a Đurmanec i Općine Đurmanec pripremali su kotlovinu i roštilj za zajedničko druženje. Nakon večere, djeca su naučila kako izraditi ložište za logorsku vatru, a zatim su pripremila slastice – kolačiće od pečenih marshmallowsa.

Zabava se nastavila uz čitanje priča o planini i prirodi uz logorsku vatru, a najhrabriji među njima prespavali su u šatorima.

Cilj ovog događaja bio je približiti djeci ljepotu prirode, planinarenja i kampiranja. Organizatori vjeruju da će ovo iskustvo ostati u lijepom sjećanju te je njihov recept za sretnu i ispunjenu djecu tišina prirode, zvjezdana noć, pucketanje logorske vatre, dobro društvo i odsustvo ekrana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook