Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Jutros požar u Petrovskom! Vatrogasci reagirali vrlo brzo


Zagorski su vatrogasci jutros imali požarnu intervenciju. Naime, kako saznajemo od zapovjednika VZ KZŽ Marijana Lovrenčića, požar je oko 8.18 h buknuo na manjem gospodarskom objektu u mjesto Stara Ves Petrovska u općini Petrovsko.

Dojava o požaru stigla je u 8.20 h, a pripadnici JVP Krapina, izašli su u 8.27 i na mjesto požara stigli u 8.31 h. Uz JVP Krapina, na intervenciju su izašli i članovi DVD Petrovsko i DVD Krapina, ukupno s deset vatrogasaca i četiri vozila.

Iz PU krapinsko zagorske potvrdili su nam da je izgorjela drvena konstrukcija uz zid, kao i stvari koje su bile namijenjene za otpad.

U objektu nije bilo životinja, a visina štete bit će poznata naknadno. Prema policijskom izvješću vatra se proširila iz peći uz zid, a koja služi za grijanje hrane za stoku.

Pripadnici DVD Petrovsko opisali su svoje sudjelovanje u intervenciji:

''Dana 19.07.2023. dobivamo dojavu od VOC-a o požaru gospodarskog objekta u Staroj Vesi Petrovskoj. Istovremeno se operativa uzbunjuje preko FireApp Hrvatska. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo pripadnike JVP Krapina koji su već započeli gašenje te im se pridružujemo u lokalizaciji požara. Zbog neispravne hidrantske mreže u pomoć je pozvana autocisterna DVD Krapina  zbog potrebe za većom količinom vode.

Nakon ugašenog požara vršimo pospremanje opreme, DVD i JVP Krapina se vračaju u bazu, a mi ostajemo na dežurstvu s malim navalnim vozilom i 3 člana. Nakon dežurstva se vraćamo u vatrogasni dom u 10:58.

Ukupno smo sudjelovali s 2 vozila i 5 vatrogasca.

Dana 18.07.2023. smo bili uzbunjeni o požaru šupe u Svedruži, no dolaskom u vatrogasni dom VOC nas obavještava da nema požara pa nije bilo potrebe za izlaskom.'' – dodaju vatrogasci iz DVD Petrovskog.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook