Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Klečavci ogradili dio Trga za muškarce. "Ne možete unutra, to nije za žene"


Prva je subota u mjesecu, a to znači i vrijeme za klečanje na središnjem zagrebačkom trgu.

Katolici okupljeni u inicijativu koja se zove Muževni budite, i ove subote muževnost su pokušali postići - klečanjem.

I ove subote na Trg su došli protuprosvjednici, koji su ležali unutar ograđenog prostora u kojem klečavci mole. Imaju transparente "Naša tijela, naš izbor", "Slobodan javni prostor za sve", "Patrijarhat ubija", "Homofobija nije religija"... U jednom trenutku došlo je do kraće svađe između klečavaca i protuprosvjednika, ali ih je policija brzo razdvojila, piše Index

Prosvjednici su fućkali i bubnjali.

Voditelj klečavaca rekao je da danas posebno treba moliti za njihove goste, misleći time na protuprosvjednike, i pozvao je sve druge da se ne sukobljavaju s njima.

Svi koji nisu iz "moliteljskog kruga" su zamoljeni da izađu izvan njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su da su oni prostor rezervirali za molitvu. Na konstatciju kako je to javni prostor, jedna je žena, koja drži molitvenu ogradu, za 24sata rekla da samo muškarci mole unutra, da "tamo nije za žene". Ona moli, kaže, držeći ogradu.

Nakon što je klečanje završilo došlo je do naguravanja i tučnjave u kojoj je sudjelovalo više ljudi s obje strane. Intervenirala je policija, koja je odvela nekoliko ljudi. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook