Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Nove popevke oduševile publiku


Izlazeći sinoć iz festivalske dvorane po završetku koncerta novih popevki, mnogi nisu krili zadovoljstvo s ovogodišnjim festivalskim programom, spominjući kako je to bio jedan od najboljih koncerata posljednjih godina. Ponajprije takvu mišljenju pridonosi raznolikost ponuđenog programa, u kojemu je uistinu  bilo nota za svačiji glazbeni ukus. I još nešto- pjevači podrijetlom iz Dalmacije, Primorja, Istre i Slavonije dokazali su svojim nastupima kako se može  odlično pjevati kajkavska popevka (klapa Sebenico i Branimir Bubica, Andrina Frleta, Martina Majerle i Stjepan Jeršek Štef koji je jednako omiljen na Zlatnim žicama Slavonije kao i u rodnome kraju svojega oca).

Bumerang

Koncertu je prisustvovao i predsjednički kandidat dr. Dragan Primorac u društvu krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, gradonačelnika grada domaćina Zorana Gregurovića, državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Žarka Tušeka i saborskih zastupnika iz Krapinsko-zagorske županije, te direktora JANAFA  Stjepana Adanića. K tome, Tušek je i skladatelj čiju su energično skladanu popevku „Mirno spim“ pjevali jednako energično njegova supruga Gordana Ivanjek, u duetu s Matejom Mudrovčićem. 

Voditeljski duo Maja Ciglenečki i Ivan Fedor Mirko Švenda Žiga, Dragan Primorac i Zoran Gregurović

Koncert je svojim nastupom otvorio danas publici najzanimljiviji Martin Kosovec, kojemu je doajen Alfi Kabiljo skladao „Ti si popevka“ po njegovoj vokalnoj mjeri. Pun pogodak! Od najavljenih sudionika nije bilo Ivice Pepelka čiju je „Najlepšu popevku“ otpjevao glasovno moćan i interpretativno snažan Željko Grozaj iz Kvarteta „Gubec“. Publika nije štedjela dlanove, što je najbolje osjetila operna umjetnica Lidija Horvat Dunjko, koju su neutišani aplauzi vratili na pozornicu, kao i mladog miljenika krapinske publike Dina Miklaužića iz Huma na Sutli koji je festivalskoj publici ponudio „Bajku na dlanu“ umjetničkoga ravnatelja Siniše Leopolda, koji je uglazbio stihove Nikole Kristića.

Najmlađi i najstariji, Martin Kosovec i Hrvoje Hegedušić

No, nije korektno pojedinačno spominjati pjevačice i pjevače, jer svi su sudionici bili raspjevani, profesionalni i svojim su sudjelovanjem pridonijeli ljepoti završne večeri ovogodišnjega Festivala kajkavskih popevki. 

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook