Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Svečano otvoren najveseliji, najšareniji i najbučniji – Dječji tjedan


Zanimljivim i šarenim programom u Pregradi je danas svečano otvoren aktivnostima bogat Dječji tjedan.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Sonja Borovčak, predsjednica Saveza društava Naša djeca, istaknula je da se Dječji tjedan obilježava već 71 godinu u prvom punom tjednu listopada.

-Ponosni smo  jer je Savez društava Naša djeca najstarija organizacija za djecu koja je opstala i tradicionalno vodi brigu o djeci u slobodnom vremenu. Veseli me da smo mi u KZŽ županija - prijatelj djece, da ima puno aktivnosti za djecu i jako je važno poručiti im da su važna i da  želimo čuti njihovo mišljenje, u kakvom gradu, općini i županiji bi željeli živjeti – rekla je Borovčak. 

Davorka Filipčić, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Pregrade, također je izrazila zadovoljstvo što se okupio veliki broj djece na ovom događanju. - Važna su nam dječja mišljenja i potrebe, a na nama odraslima je da njihova pitanja uzmemo u obzir i prilikom donošenja odluka razmotrimo koje su bitne i utječu na njihov život. Svakodnevno moramo raditi na dobrobiti i zaštiti prava djece, posvetiti im ne samo jedan tjedan u godini već svaki dan u godini – rekla je Filipčić.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je prvi puni tjedan u listopadu uvijek najšareniji i najveseliji dječji tjedan. - To je tjedan u kojem je KZŽ priredila jako puno aktivnosti, od radionica za darovite, različitih drugih aktivnosti vezanih za dječju participaciju, objavljivanje javnog poziva za novi dječji participativni proračun... Jako nam je važno da se što više općina i gradova uključi u ovaj tjedan, a aktivnosti su zaista bogate i raznovrsne. Imamo i dan bez ocjena u Dječjem tjednu, to je djeci najdraže. To je lijepa prilika da djeci poručimo da ne uče za ocjene, već za sebe, svoj život, privatni i profesionalni u budućnosti  - poručila je Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook