Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Traje večer 'Novih popevki', ministrica Vučković: 'Ovaj Festival je posebno blago Hrvatske'


Pod motom 'Vse počinje v Krapini', bliži se kraju 59. 'Tjedan kajkavske kulture' u sklopu kojeg se održava i 59. 'Festival kajkavskih popevki', a večeras su na redu 'Nove popevke'. Svojim je dolaskom, osim gradonačelnika i saborskog zastupnika Zorana Gregurovića, večer uveličala i ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković, kao i ugledni znanstvenik, pedijatar, forenzičar i subspecijalist iz medicinske genetike Dragan Primorac.

Ministrica Vučković ovom je prilikom posebno pohvalila gradonačelnika i sve one koji su pomogli u organizaciji Festivala koji je, kako je rekla, posebno blago Hrvatske.

- Očekujem, kao i obično do sada, da ćemo čuti krasnu glazbu koja će ostati zapamćena kao što su ostale i od prethodnih Festivala. Meni je drago spomenuti da je ovaj Festival posebno blago Hrvatske, a ne samo Krapinsko - zagorske županije. On njeguje kajkavsku riječ, ali na njemu su sudjelovali brojni i vrlo važni autori koji nisu samo iz Zagorja. To je njegova posebnost - poručila je Vučković.

- Radi se o središnjem mjestu zagorske tradicije i kulture. Privilegija mi je biti ovdje. Ja ću sljedeće godine kao hrvatski predsjednik učinit sve da dođem jer je predsjednik pokrovitelj - poručio je Primorac.

- Ova dva dana je u Festivalskoj dvorani uistinu bila prekrasna atmosfera, a siguran sam da će tako biti i večeras, usprkos malo lošijem vremenu. Radimo sve kako bismo očuvali našu tradiciju, naš 'kaj' i ljubav prema njemu - poručio je Gregurović.

Cijela fotogalerija dosupna je ovdje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook