Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Veliki broj hodočasnika na Trsat i na Trški Vrh

Dva hodočašća Župa Marija Bistrica i Laz u tri dana


Održana su dva hodočašća župa Marija Bistrica i Laz, koje obje vodi preč. Domagoj Matošević, ujedno i rektor Svetišta MBB. U četvrtak 22. kolovoza je održano tradicionalno hodočašće Župa Marija Bistrica i Laz na Trsat. Oko 250 hodočasnika iz obje župe uputilo se ujutro na Trsat u pet autobusa. Po dolasku na rasporedu je bila pobožnost Križnog puta, a potom i sveta misa. Nakon Trsata uslijedio je izlet na kupanje u Crikvenicu. Hodočašće je predvodio rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, a uz njega i supsidijari vlč. Mirko Brlić i vlč. Kornelije Grgić. 

Čak 80 hodočasnika na Trški Vrh 

 Također, Župljani Župe Uznesenja BDM-e Marija Bistrica tradicionalno krajem kolovoza hodočaste na Trški Vrh, Majci Božjoj Jeruzalemskoj, a pridružuju im se i župljani župe Laz, pa i još neki štovatelji Majke Božje Bistričke iz obližnjih župa i mjesta. Ove je godine hodočašće na rasporedu bilo u subotu 24. kolovoza.

FOTOALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Hodočašće je otpočelo molitvom kod Bazilike MBB-e u Mariji Bistrici točno u ponoć, a nakon pet zaustavljanja 80 hodočasnika stiglo je do Crkve na Trškom Vrhu, gdje je misu predslavio rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, koji je i sam cijelo vrijeme pješačio. To je rekordan broj hodočasnika zadnjih desetak godina. 

Na početku mise hodočasnike je pozdravio domaći župnik vlč. Davor Štuljan, a nakon mise organizirana je okrjepa i druženje. Dio hodočasnika pridružio se i osobnim automobilima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook