Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Od škole se oprostili bistrički osmaši


U petak 28. lipnja u Dvorani Božjeg milosrđa u Svetištu MBB-e održana je završna priredba učenika osmih razreda nedavno završene školske godine u OŠ Marija Bistrica. Uz vodstvo svojih razrednica sad već bivši osmaši pripremili su kratki program, kojim su se osvrnuli na osam nezaboravnih godina osnovne škole. U Mariji Bistrici osnovnu školu ove je godine završilo 53-oje učenika. Razrednica 8. A bila je profesorica Jelena Januš Grbić (engleski jezik), 8. B Ana Kaić Lacković i Ana Lukina (likovna kultura), a 8. C. Anita Klemar (hrvatski jezik).  

Ova je prilika iskorištena i za podjelu nagrada najuspješnijim učenicima, koji su u raznim područjima ostvarivali sjajne rezultate i doprinijeli ugledu škole. Tako su posebne nagrade za razna područja dobili: Sara Šagud, Lana Tuđek, Ema Jantolek, Luka Sugnetić, Petar Dijanić, Vita Vedrina, Damjan Karajić, Patrik Petric i Tena Vajdić, te iz posebnog razrednog odjela Mateja Ević i Fran Hudi. Najviše nagrade škole dobili su Petar Dijanić, za područje matematike, geografije i fizike, kao i za glazbeno stvaralaštvo, te Vita Vedrina za područja kulturno umjetničkog rada i tehničke kulture. Uz njih učenice generacije su i Sara Šagud i Klara Gabud, posebno uspješne u glazbenom stvaralaštvu.

Također, Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici nastavio je tradiciju darivanja učenika koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom, kao i učenika generacije. Hrvatski pravopis u izdanju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i neko od raznih izdanja Matice hrvatske dobili su: Petar Dijanić, Klara Gabud, Damjan Karajić, Luka Sugnetić, Vita Vedrina, Matija Cicnjak, Manuel Gajski, Petar Glavač, Ema Jantolek, Sara Šagud, Lana Tuđek, Bruno Muhek i Patrik Petric. Dok su Petar Dijanić, Vita Vedrina, Sara Šagud i Klara Gabud, kao učenici generacije, dodatno nagrađeni informatičkom opremom i zbornikom radova Marija Bistrica u doba Ivana Krizmanića - "tiho žarište" hrvatskog narodnog preporoda i Matice ilirske. Nagrade su učenicima uručivali članica Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici Jasna Milički i ravnatelj škole Dominik Karajić, koji je na početku čestitao svim učenicima i njihovim roditeljima, a učenicima je poželio puno sreće u daljnjem školovanju. Svečanosti oproštaja osmaša prisustvovao je i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević.  

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook