Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Odlično vatrogasno natjecanje u Đurmancu! Evo rezultata


U organizaciji DVD-a Đurmanec, kod Osnovne škole u Đurmancu u subotu je održan  2. KUP DVD-a Đurmanec vatrogasno natjecanje za pomladak i mladež, odnosno za djecu u dobi od 6 do 16 godina, te 22. Memorijalni malonogometni turnir Miljenko Škrlec Joža.

OVDJE POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU

Vatrogasno natjecanje se provodilo u četiri kategorije, podmladak muški i ženski, te mladež muška i ženska. Tri najbolje plasirane ekipe u svakoj kategorije bile su nagrađene peharima i medaljama te prijelaznim peharom.

Vatrogasne vježbe izvodile su se prema važećem Priručniku za natjecanja vatrogasaca, zajedno sa štafetom u svim kategorijama.

Kako je istaknuo tajnik DVD-a Đurmanec, Mihael Pospiš, ove godine odaziv na natjecanje bio je odličan. Naime, na natjecanje su se prijavile rekordnih 48 ekipa. Imamo puno ekipa iz naše županije, ali i iz susjednih županija – rekao je tajnik Pospiš.

Ovo natjecanje za cilj ima da se djeci usadi važnost društvenog djelovanja u svrhu dobrobiti društva a ta  natjecanja potvrđuju da moramo biti ponosni na djecu i mladež,  njihove mentore ali sama društva koja ulažu u rad s njima jer se oni kroz ovu aktivnost razvijaju i pripremaju da jednog dana postanu osposobljeni vatrogasci.

Na natjecanju su bili prisutni čelni ljudi Vatrogasne zajednice KZŽ  koji su sudjelovali u dodjeli pehara i medalja predsjednik Stjepan Skuliber, zamjenik predsjednika Željko Presečki i zamjenik zapovjednika Tomislav Novosel. Predsjednik Skuliber ističe važnost samih vatrogasnih natjecanja te pohvalio samu organizaciju a uz sve to poručio kako VZKZŽ pomaže svim vatrogasnim organizacijama koje rade s djecom i potiču rad s mladeži i djece.

U kategoriji mladež muški pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Donja Voća, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Tugonica-Podgrađe i treće DVD Bedekovčina.

U kategoriji mladež ženski DVD Gardinovec, drugo mjesto DVD Bedekovčina a treće DVD Donja Stubica.

U kategoriji pomladak muški pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Popovača – 2, drugo mjesto DVD Stubička Slatina a treće domaćini DVD Đurmanec  – 1.

U kategoriji  pomladak ženski prvo mjesto osvojila je ekipa  DVD Popovača,  drugo mjesto DVD Zabok a treće DVD Mače.

Dodajmo još da je DVD Zabok imao najmlađeg člana u muškoj ekipi 3,5 godine a to je bio Lovro Tršinski, sin zapovjednika.

Po izrazito vrućem vremenu, djeca su odradila fenomenalan posao a sve je to bilo popraćeno uz hvalevrijedne suce kako bi natjecanje proteklo na visokom nivou. DVD Đurmanec zahvaljuje svim članovima koji su pomogli oko organizacije ovih događanja, svim sponzorima, Općini Đurmanec i Vatrogasnoj Zajednici KZŽ-e.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook