Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Pogledajte čarobnu šumu ove Zagorke kojoj je priroda najveća inspiracija u životu!


Kad šetnja šumom nije samo ubiranje jesenskih plodova, već i kreativno razmišljanje koje liječi dušu, onda nastanu predivne jesenske kreacije poput onih Jadranke Blagec iz Donje Stubice, koje mnogima zapnu za oko.

Ova je Stubičanka prava majstorica u umjetnosti, koju najčešće spaja s prirodom i tradicijom. Njezini umjetnički radovi od prirodnih materijala, poput slika anđela od sušenog cvijeća ili pak razni predmeti koje izrađuje, a čemu redovito poučava na radionicama koje organizira Turistička zajednica Gupčev kraj, vrijedni su divljenja.

Ponajprije zbog Jadrankine umjetničke duše koja 'izvire' iz svih tih radova, a onda i zbog ljubavi koju Jadranka gaji prema prirodi i tradiciji.

Mnogo nas je puta ugostila u svome domu, gdje nam je otkrivala tradicijske recepte svoje mame i bake, koje i dan danas rado priprema. A osim što tu tradiciju ovoga kraja njeguje čuvajući starinske običaje i sakupljanjem starog sjemenja, najviše vremena provodi u prirodi.

No, osim branja gljiva i raznih biljaka, Jadranka si u šetnji prirodom uvijek da oduška, pa razne plodove pretvori u kreacije koje ovjekovječi fotoaparatom.

A jesen kad da je stvorena upravo za takve kreacije, stoga je Jadranki nepresušna inspiracija. Maleni gradovi životinja, kućice, ježevi, ptice i razne druge figurice Jadranka izrađuje od onog što pronađe u šetnji šumom.

Iz svake te male 'scene' koju stvori kao da se čuje neka priča, koju pričaju njezini likovi, kao da odišu mirisi najfinijih delicija, kao da očaravaju najljepše jesenske boje.

-Ideju nalazim svud oko sebe u prirodi. Čim više stvaram, više mi inspiracija dolazi. Tu posebnu ljubav su mi usadili roditelji, na čemu sam im neizmjerno zahvalna. Šumom dobivam mir, zahvalnost i neizmjerno zadovoljstvo – kaže Jadranka.

A kako njezine kreacije izgledaju, možete pogledati u FOTOGALERIJI OVDJE.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook