Prethodni članak
Sljedeći članak

Galerija Antuna Augustinčića: Izložba Iznenađenje?!

Na Međunarodni dan muzeja, u petak 18. svibnja 2007. u 12 sati, održat će se prigodno vodstvo po izložbi Božidara Pejkov


Na Međunarodni dan muzeja, u petak 18. svibnja 2007. u 12 sati, održat će se prigodno vodstvo po izložbi Božidara Pejkovića Iznenađenje (Galerija Antuna Augustinčića, 18. IV. – 31. V. 2007.).

Tom izložbom Galerija sudjeluje u Iznenađenju – 12. muzejskoj edukativnoj nagradnoj igri Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom Međunarodnog dana muzeja, u kojoj se okupilo 59 muzeja, galerija i arhiva širom Hrvatske – te njome ujedno odgovara ovogodišnjoj temi Međunarodnog savjeta za muzeje Muzeji i univerzalna baština, temi kojom muzeji širom svijeta obilježavaju Međunarodni dan muzeja.

Prilika je to da iz prve ruke, uz vodstvo autora, upoznate koncepciju izložbe koja posjetitelja može iznenaditi (Što li je to?), začuditi (Zašto li je tu?!), pa i osupnuti (Pa zar je to način!?).

Naime, u prostoru stalnog postava postavljena je Augustinčićeva skulptura koja je nekad stajala na istom mjestu, no ne u istom obliku i svakako ne na isti način.

No prava namjera izložbe jest potaknuti na razmišljanje o vrijednostima sadržanim u onome što baštinimo i o našoj odgovornosti prema baštini, kako bi baštinu baštinile i buduće generacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook