Prethodni članak
Sljedeći članak

GDCK Zabok: Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte unapređenja aktivnosti doniranja hrane


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, tijelo nadležno za komponentu C1. Gospodarstvo, podkomponentu C 1.5. Unaprijeđenje korištenja prirodnih resursa i jačanje lanca opskrbe hranom i Gradsko društvo Crvenog križa Zabok u Zagrebu su 10. rujna 2024. godine potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ''Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane GDCK Zabok - faza II. 

Gradskom društvu Crvenog križa Zabok dodijeljena su bespovratna, sredstva u iznosu od 23.142,49 EUR.
Gradsko dru5tvo Crvenog križa Zabok kao Posrednik u lancu doniranja hrane u skladištu i na terenu obavlja aktivnosti prihvata, skladištenja i distribucije donirane hrane, te izravno komunicira s krajnjim primateljima, s ciljem sprječavanja uništavanja hrane, zaštite okoliša i pomoći krajnjem primatelju hrane.

Donirana hrana služi za podmirivanje osobnih potreba krajnjih primatelja hrane s područja Grada Zaboka i općina: Bedekovčina, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće.

Projektom osigurana financijska sredstva osnažit će Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, te će unaprijediti aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Zabok kao Posrednika u lancu doniranja hrane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook