Prethodni članak
Sljedeći članak

GFUK donio dašak kulture u skoro svaki kutak Zagorja

Ponovno rekordna posjećenost 14. Glumačkog festivala


Bogat program kazališnih predstava i različitih dodatnih sadržaja ponovo se vratio, baš kao u neka bolja vremena. Četrnaesti Glumački festival u Krapini i po Zagorju, GFUK, obišao je velik dio Zagorja kako bi smo svi mogli uživati u kazalištu i pozdraviti ljeto.

Gostovanja i van Zagorja
Glumački festival u Krapini i po Zagorju ove godine je uspio privući mnoge posjetitelje koji su u novom normalnom pronašli vremena za malo smijeha, druženja i zabave. Gostovalo se u gradovima, mjestima i općinama u cijeloj županiji, a svakako valja napomenuti kako su se predstave odigrale i izvan granica Hrvatske za hrvatske iseljenike, GFUK i van Zagorja, za gradišćanske Hrvate u mjestima Wulkaprodersdorfu i Grosswarasdorfu u Austriji.

Tri vikenda zabave i smijeha
Tijekom tri vikenda, u Krapini su se mogle pogledati četiri odlične predstave i prisustvovati književnoj večeri domaćeg pjesnika, Ivana Hercega uz glazbenu pratnju, Barbare Suhodolčan i Olivera Beloševića. Predstavom "Šund naš svagdašnji" otvorio se 14. GFUK i po Zagorju 18. lipnja u Festivalskoj dvorani u Krapini. Nakon toga gledale su se komedije "Gruntovčani" i "Brat bratu" te dirljiva i nezaboravna priča "Hotel Zagorje" za kraj. Četiri naslova koja su obišla Zagorje, "Šund naš svagdašnji", "I živjele su sretno", "Dekorater" i "Huligan" oduševili su i nasmijali mnogobrojnu publiku u Oroslavju, Zaboku, Gornjoj Stubici, Kumrovcu, Novom Marofu, Zaprešiću, Desiniću, Brdovcu, Konjščini, Dubravici, Svetom Križu Začretju, Tuhlju, Pregradi, Beletincu, Marčanu, Mariji Gorici, Babinecu, Brestovcu Orehovičkom, Maču, Zlatar Bistrici, Stubičkim Toplicama, Zagorskim Selima, Klanjcu, Loboru, Višnjici i Mariji Bistrici.

Pozornice na otvorenom
Ljetnim izdanjem festivala otvorile su se mnoge pozornice na otvorenom gdje se moglo uživati u prelijepim krajolicima Hrvatskoga zagorja i lijepom vremenu. U suorganizaciji s Muzejima Hrvatskog zagorja odigrale su se tri predstave pod zvijezdama; na terasi dvorca "Oršić" u Gornjoj Stubici, u atriju dvorca "Veliki Tabor" i u "Starom selu" u Kumrovcu. Kazalište i ples oduvijek je bio dobar spoj, stoga je i ove godine prije početka kraja predstave nastupio plesni par iz "Plesnog Centra Zagreb by Nicolas" u Festivalskoj dvorani. 14. izdanje Glumačkog festivala je završilo, vjerujemo da ste se zabavili i da jedva čekamo njegovo novo izdanje, nadamo se u još normalnijim uvjetima i bez ograničenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook