Prethodni članak
Sljedeći članak

GFUK u ljetnom izdanju uz pune terase i gledališta


Glumački festival u Krapini i po Zagorju ulazi u drugi i završni tjedan. Iza nas je 15 odigranih predstava. Predstava "Šund naš svagdašnji" gostovala je i u Austriji našim Gradiščanskim Hrvatima u Vulkaproderštofu i Velikom Borištofu gdje su naši Hrvati dočekali glumce s oduševljenjem.

Po prvi puta Glumački festival gostovao je u Gornjoj Stubici u suradnji s općinom i manifestacijom "Ljeto u dvorcu Oršić" gdje je pred više od 300 ljudi odigrana predstava "Huligan" našeg Zagorca Matije Šakoronje. Isto tako po prvi puta glumačke trupe GFUK-a stigle su i u Zaprešić na prepun trg.

Čeka nas gostovanje predstave "Huligan" u Kumrovcu 2. srpnja, predstave "I živjele su sretno...?" u Brdovcu 2. srpnja i u Konjščini 4. srpnja, predstave "Dekorater" u Dubravici, 28. lipnja, u Svetom Križu Začretje 29. lipnja, u Tuhlju 30. lipnja, u Pregradi 1. srpnja, u Beletincu 2. srpnja i u Marčanu 4. srpnja. Predstava "Šund naš svagdašnji" gostuje još u Stubičkim Toplicama 28. lipnja, Zagorskim selima 29. lipnja, Klanjcu 30. lipnja, Loboru 1. srpnja, Višnjici 2. srpnja i 4. srpnja u Mariji Bistirici.

Festivalska dvorana će ugostiti nagrađivanu predstavu "Hotel Zagorje" kazališta Gavella za koju ulaznice možete kupiti putem sustava ulaznice.hr ili radnim danom na blagajni POU Krapina od 13 do 17 sati.

Sve predstave odlično su posjećene i svake godine Glumački festival obara vlastite rekorde što pokazuje kako su na dobrom smijeru. Iduća godina donosi mali jubilej od 15 godina postojanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook