Prethodni članak
Sljedeći članak

Gotovo stotinu prekršaja evidentirala policija tijekom vikenda u KZŽ! Rekorder napuhao skoro tri promila


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 97 prometnih prekršaja od čega; 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 6 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 51 ostali prekršaj u prometu, objavila je danas PU krapinsko-zagorska.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u petak, 29. rujna 2023. godine, oko 23 sata, u Galovcu Začretskom, kod 29-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,91 promila. Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola, a zbog počinjenog prekršaja iz čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 29-godišnjeg vozača biti će podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1 300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Isto tako u petak, najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je oko 22,30 sati na DC1 u Štrucljevu, od 125 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h, prilikom kontrole prometa kada je zaustavljen vozač koji se također i nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Vozaču je naplaćena novčana kazna.  

U petak oko ponoći u Ciglenici Zagorskoj, prilikom kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su i osobni automobil kojima je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom nadzora vozača utvrđeno je kako 40-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila, te mu je potom temeljem Prekršajnog zakona određeno zadržavanje.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača podnijet je optužni prijedlog.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook