Prethodni članak
Sljedeći članak

Grabar iz Živog zida: 'Zagorje je nekad hranilo sebe i pola Zagreba, a danas uvozimo hranu'

Danijel Grabar iz Petrovskog, kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu, koji se inače i sam bavi ekološkom proizvodnjom povrća, predstavio je točku programa 'Održiva poljoprivreda'


U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini Živi zid je sinoć predstavio svoj program, kandidata za krapinsko-zagorskog župana, kao i kandidate za Županijsku skupštinu.  Josip Hendija predstavio je točku 'Poduzetnički impuls', Goran Belošević 'Demografske mjere', Nikola Humljak 'Socijalne mjere', a kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu, Danijel Grabar iz Petrovskog, koji se inače i sam bavi ekološkom proizvodnjom povrća, predstavio je točku programa 'Održiva poljoprivreda'.

-Krapinsko-zagorska županija je bogata poviješću, na vrhunskom položaju, hranila je sebe i pola Zagreba, a danas uvozi hranu, umjesto da ljudi proizvode i jedu domaće. Nadam se da će nam Zagorje dati priliku da to promijenimo – rekao je Grabar.

Govoreći o samom Živom zidu, Grabar je napomenuo kako je Živi zid više ideja nego stranka. - To je ideja da državna uprava treba biti servis koji građanima omogućuje kvalitetniji život, a ne čudovište koje ih izbacuje iz domova. Ideja da se može i treba drugačije pristupiti upravljanju općim interesima i zajedničkim dobrima. Ta ideja je potekla iz zagrebačkog kvarta Špansko i proširila se po cijeloj Hrvatskoj. Svaki iskreni hrvatski domoljub će je podržati. Svaki čovjek koji imalo razmišlja što će biti sutra s njegovom djecom i unucima, podržat će ideju Živog zida. Ta ideja je utkana u naš program te iskreno i neiskvareno nudi bolju budućnost – ustvrdio je Danijel Grabar, jedan od petorice kandidata za zagorskog župana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook