Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina dobit će dozvolu od države da uredi državno zemljište Starog grada

Zgrada Palasa odnosno Starog grada je u vlasništvu POU Krapina, a zemljište u državnom vlasništvu. Ministar Goran Marić danas je obećao da će Grad dobiti suglasnost za nastavak projekta uređenja lokaliteta


Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je danas Krapinu, gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem. Tema sastanka bila je projekt Crna kraljica odnosno uređenje lokaliteta Stari grad.

- Ministarstvo državne imovine jedno je od bitnih ministarstava Gradu Krapini s obzirom na projekte koje pripremamo i kandidiramo i koje nam je želja u konačnici realizirati. Što se tiče projekta uređenja cijelog lokaliteta Starog grada u Krapini, samo zgrada Palasa je u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta odnosno Grada Krapine, a okolno zemljište je u vlasništvu Republike Hrvatske. Za nesmetano odvijanje projekta bitna nam je suglasnost Ministarstva državne imovine. U posljednjoj fazi prijavili smo izradu projekta na natječaj za kulturnu baštinu, izradu projektne dokumentacije za uređenje cijelog lokaliteta, a to podrazumijeva unutarnje uređenje zgrade Palasa, staze i svu potrebnu infrastrukturu, hortikulturu i sve što još treba urediti na samom lokalitetu. Tim projektom je obuhvaćeno i drugo brdo ovdje u Krapini, to je brdo Josipovac, Hušnjakovo, gdje bi se uredio park Forma prima. Jedna od ideja, ako će to dozvoliti mjerenja i ako će to struka reći da se to može napraviti, jest da se po uzoru na nekadašnji, napravi most iznad Krapine koji bi spojio dva važna lokaliteta, Hušnjakovo i Stari grad. Prikupljena je dokumentacija koja je potrebna, a ono što još trebamo, to je suglasnost Ministarstva državne imovine. Da bi se te nekretnine u vlasništvu RH mogle koristiti za ove projekte, drago mi je što smo upravo dobili potvrdu da ćemo takvu suglasnost dobiti, a ono što nam je želja u nekom slijedećem koraku je da se riješi problematika tog zemljišta na Starom gradu – pojasnio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Ministar Marić potvrdio je da postoje svi preduvjeti da Ministarstvo državne imovine izda suglasnost za planirani projekt Grada Krapine. Do nedavno je samo jedna osoba u ministarstvu radila i rješavala problematike s JLS, a novim ustrojem je posvećena je glavna pozornost rješavanju tih problema- istaknuo je ministar, koji je nakon Krapine nastavio put u Mariju Bistricu, a nakon toga u Kumrovec.

Posjet HDZ – ovog ministra iskoristio je za svoju predizbornu kampanju HDZ – ov kandidat za župana Dragutin Ranogajec. - Grad Krapina imao je odmaralište za djecu u Betaniji, koje je nažalost izgubljeno. Kada postanem župan, pokrenut ćemo preko Crvenog križa jedan projekt otkupa jednog odmarališta koje bi služilo za djecu naše županije – iznio je okupljenim novinarima Ranogajec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook