Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad u velikom projektu za najmlađe: Otvoreno treće novo dječje igralište u Oroslavju


Kod društvenog doma u Andraševcu u Oroslavju otvoreno je danas novouređeno dječje igralište.

Treće je to dječje igralište u Oroslavju u protekle tri godine. Dva su nova otvorena u centru grada, u Parku M. Prpića i Parku Vranyczany.

Dječje igralište kod doma u Andraševcu postojalo je i prije, no bilo je dotrajalo. – Otkad smo preuzeli vlast u Oroslavju, pokrenula se i priča oko doma u Andraševcu. Naime, dom vlasnički nije glasio na Grad, već na DVD Andraševec, koje nije ni postojalo. Nakon rješavanja imovinskih pitanja, morali smo srušiti dio zgrade doma, da bi se uopće moglo krenuti u obnovu. Sada je ovo igralište s jednim od najljepših pogleda u gradu – rekao je gradonačelnik Viktor Šimunić.

Naglasio je i kako je u protekle tri godine u ovaj društveni dom i dječje igralište uloženo preko 90 000 eura, a nedavno su u prostor doma ugrađeni i klima uređaji.

Ovo novo dječje igralište proteže se na oko 460 kvadrata, a projektirala ga je firma Omega Studio. – Igralište se sastoji od dva dijela, jedan je nogometno igralište veličine oko 260 kvadrata, a drugi je dječje igralište s ljuljačkama, klackalicom i toboganom – rekao je projektant Tomislav Kolarić.

Igralište je izgradila i uredila tvrtka Šeničnjak - promet. – Zbog vremenskih uvjeta trava na igralištu nije još zazelenila kako spada, ni bit će i to. Sve drugo izvedeno je prema traženim projektu. Igralište je to koje će moći koristiti djeca uzrasta do 12 godina. Igralište je ograđeno, a između dječjeg igraslišta i nogometnog postavljena je i zaštitna mreža, kako bi se moglo koristiti na siguran način – rekao je Ivica Pavlek ispred izvođača radova.

Gradonačelnik Šimunić najavio je skorašnje otvaranje još jednog dječjeg igrališta, onog u Mokricama, gdje se projekt opremanja zone dječjeg igrališta odvija u dvije faze, a prva je sada pri kraju. Također, uskoro bi trebali krenuti radovi na izgradnji dječjeg igrališta kod Dječjeg vrtića 'Cvrkutić'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook