Prethodni članak
Sljedeći članak

Gregurović prilikom obilaska radova s ministrom: 'Spojna cesta rasteretit će promet kroz naselja'


Nakon obilaska radova na rekonstrukciji pruge Zabok – Krapina, koji su u završnoj fazi, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je radove na posljednjoj dionici državne ceste D1 Zabok – Krapina.

-Ukupna dionica s prethodne dvije koje smo završili je 13,7 km, a ova zadnja preostala je nešto manja od 2,4 km. Vrijednost radova je 7,7 milijuna eura i trebaju biti gotovi do studenog ove godine. Teku prema dinamičkom planu. Čestitam izvođaču što usprkos vrućinama radova obavlja nesmetanom dinamikom – rekao je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Dodao je i kako je ovo samo jedna u nizu investicija koje Hrvatske ceste rade i pripremaju na području KZŽ.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je kako će ova brza cesta značajno olakšati prometovanje prema Zaboku i Zagrebu.

– Rasteretit će promet kroz gusto naseljene dijelove, a važno je i da se nastavilo s projektiranjem četvrte faze ceste, koja je proći kroz gospodarsku zonu – rekao je Gregurović.

Ministar Butković rekao je kako obnova svih državnih cesta u Krapinsko – zagorskoj županiji, a sukladno potrebama, ide dobro.

– Raspisan je natječaj za završetak brze ceste prema Mariji Bistrici vrijedne 52 milijuna eura. Nastojimo na svim poljima riješiti infrastrukturu, tako i kroz obnovu državnih cesta, kako ovdje, tako u cijeloj Hrvatskoj – rekao je ministar.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook