Prethodni članak
Sljedeći članak

Guerilla marketing: Županija ne kupuje auto već brendira županiju


Izvanredna tiskovna konferencija koju je sazvao župan Siniša Hajdaš Dončić na kojoj je trebalo biti riječi o kupnji s


Izvanredna tiskovna konferencija koju je sazvao župan Siniša Hajdaš Dončić na kojoj je trebalo biti riječi o kupnji službenog automobila, a što je izazvalo dosta pažnje u javnosti, na kraju nije govorila niti a o automobilu.

Naime, župan se poslužio tzv. guerilla marketingom kako bi privukao pozornost na Krapinsko-zagorsku županiju. Objasnio je da za automobil uopće nema novaca i da stari još sasvim dobro služi. Hajdaš je preuzeo odgovornost za ovaj potez i ispričao se pojedinim medijima koji su informacije objavili, ali im ujedno i zahvalio na ustupljenom medijskom prostoru.

Umjesto priče o službenom automobilu, predstavljena je turistička strategija Krapinsko-zagorske županije s već poznatim sloganom Bajka na dlanu . Kako je objasnila direktorica Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić, bajka na dlanu priča priču o zagorskom turizmu i prepoznatljivoj turističkoj destinaciji. Ines Gašparlin, direktorica ZARA-e navela je da će se dalje brendirati zagorski proizvodi poput zagorskog purana, zagorskih štrukli, bagremovog meda, vina, ali i manifestacija poput 'Štruklijade'. Slijedi i zaštita geografskog podrijetla te brendiranje ugostiteljskih objekata te njihova kategorizacija. Tiskat će se promidžbeni materijali i kreirati turistički aranžmani koji će biti ponuđeni turističkim agencijama.

Savjetinik za turizam i promociju županije Krešimir Končevski, istaknuo je kako već neko vrijeme djeluje županov savjet za turizam i promidžbu i radi u tišini jer iako imaju puno volje, novaca ima malo.

- Zagorje ima lošu precepciju. Više se vidi onaj negativni aspekt, a stvarnost je drugačija. Zagorje je jedno mjesto prekrasno za život i prekrasno mjesto za odmor. Nalazi se na idealnoj geografskoj poziciji. Izrađena je prva knjižica-letak kojom ćemo dati jednu službenu informaciju o Zagorju. Znate da kiseliš više nije kiseliš, imamo najviše dvoraca po kvadratnom kilometru odmah iza jedne francuske pokraine. Imamo toplice, imamo kleti kao specifičnost Zagorja. Vrijednosti moramo prezentirati i odlučili smo se za slogan 'Bajka na dlanu' koji najkraće prezentira ono što Zagorje jest – rekao je Končevski.

Na kraju je župan objasnio da ovaj potez jest nesvakidašnji za Hrvatsku i lokalnu upravu, ali javnost više ne reagira na dobre vijesti. Jeftinije je bilo platiti natječaj i baciti se u guerilla marketing i za samo 5.000 kuna dobiti puno medijskog prostora.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook