Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić dobio protukandidatkinju na unutarstranačkim izborima


Foto: Facebook

Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko - zagorske županije, kao što je već poznato, kandidat je za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima koji će se održati sredinom rujna.


Iako je dulje vrijeme bio jedini javno potvrđeni kandidat za tu funkciju, ovih je dana dobio prvog protukandidata, točnije, protukandidatkinju.


Riječ je o javnosti manje poznatoj Sanji Major, koja je medijima objasnila zašto se kandidira za čelnicu najjače oporbene stranke.

“Već nekoliko mjeseci promišljam o tome što se događa u SDP-u i u tom smjeru sam istaknula kandidaturu. Nije razlog kandidirati se zato da Siniša Hajdaš Dončić ne bi ostao jedini kandidat. Mislim da se SDP mora vratiti svojim vrijednostima“, pojasnila je Major.

Kaže da ako bi i SDP imao samo jednog kandidata na unutarstranačkim izborima, to bi poslalo lošu poruku, jer i HDZ, koji je najjača stranka u državi. ima jednog kandidata.

“Kad se radi o stranci koja dobije izbore, to i nije toliko čudno, ali kad se radi o stranci koja je izgubila izbore, bez obzira na to što je rezultat bio bolji od očekivanog, ne možemo imati jednog kandidata. Želim da se u SDP vrate razgovor i rasprava o socijaldemokraciji. Trenutno ne vodimo socijaldemokratsku politiku i pitanje je znamo li što je ona uopće. Ako je jedan kandidat u pitanju, vrlo često se dobiju predsjednik ili predsjednica deklamacijom. Dakle, ispraznim pričama, frazama i floskulama”, kazala je.

Također, komentirala je i činjenicu što, barem za sada, nema više kandidata za šefa SDP-a.


“Nadam se da će moja kandidatura potaknuti i druge da se kandidiraju. Ne samo za prateće vokale nego i glavnu ulogu. Jer, SDP ne može biti u rukama jednog čovjeka i ne može biti stvar dogovora. Želim da se što više kandidata prijavi na čelnu poziciju, kako bismo razgovarali, sučelili ideje i programe. Ako ih imamo, a vjerujem da ih imamo”, rekla je Sanja Major.

Inače, Sanja Major rođena je 1980. u Zagrebu, a odrasla je u Bjelovaru. Diplomirala je sociologiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima, a u SDP se učlanila 2007. i, kaže, nikad nije bila članica nijedne druge stranke. U stranci trenutno obnaša dužnost potpredsjednice Foruma žena SDP-a.


Iako je Major prva i za sada jedina koja je, nakon Hajdaša, službeno objavila svoj kandidaturu, to nipošto ne znači da će u utrku za čelno mjesto SDP-a samo njih dvoje.


Još uvijek postoji mogućnost da bude više kandidata, a neslužbeno se u javnosti već jedno vrijeme spominju razna imena, no, do sada, nitko osim Sanje Major svoju kandidaturu nije javno obznanio.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook