Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš: Milanović je postupio ispravno, svrstao se u Hrvatsku koja normalno razmišlja i ima zdravi razum


Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća povodom Dana općine Krapinske Toplice, novinari su pitali saborskog zastupnika Sinišu Hajdaša Dončića što misli o potezu predsjednika RH Zorana Milanovića, koji je jučer podnio službeni zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, sukladno članku 79. stavku 2. Ustava Republike Hrvatske.

-Postupio je ispravno, imamo nefunkcioniranje jedne razine vlasti u Hrvatskoj, deseci građana i poduzetnika ne mogu riješiti određene upise, registraciju, zemljišno – knjižne uknjžbe i slično, zapravo su paralizirani. Definitivno to treba riješiti, a vidimo da vladajući Andrej Plenković to nije u stanju riješiti u prošlih 40 dana, a sustav je u kolapsu, ne funkcionira. Uloga predsjednika je da sve tri razine zakonodovane u Hrvatskoj funkcioniraju. Mislim da je postupio ispravno. S druge strane, imate aferu koja se gura pod tepih i gdje je zapravo je glupošću ljudskom, a možda tu ima i kriminala, učinjena velika materijalna šteta HEP –u i netko se pita što to znači. To je vrlo jednostavno jer je Vlada dokapitalizirala HEP, a taj novac je i mene i vas i svih ljudi koji uplaćuju u proračun. Tako olako se ne može preko toga prijeći. Tim potezom predsjednik se svrstao u Hrvatsku koja normalno razmišlja i ima zdravi razum – rekao je Hajdaš Dončić.

Dodao je da na izvanredno zasjedanje u Sabor dolazi oporba, što se SDP – a tiče. – Nadam se da će i druge političke stranke pokazati odgovornost i da će i njihovi predstvanici u parlamentu doći, to im je radno mjesto – rekao je Hajdaš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook