Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ: 'Načelnik Ban obustavlja proračun Bedekovčine! Važniji su mu osobni politički interesi od poslovanja općine'


Nastavlja se priča vezana uz proračun Općine Bedekovčina. Kao što smo već pisali ovdje, načelnik Darko Ban donio je odluku o obustavi proračuna. Sada se priopćenjem oglasila Općinska organizacija HDZ-a Bedekovčina. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Proračun za 2024 godinu na prijedlog načelnika izglasan je i donesen 27.12.2023., no načelnik ga odlučuje obustaviti kako se prijedlozi vijećnika ne bi ostvarili. Glavni prijepor ponovno je izazvala visina cijene katastarske izmjere za K.O Komor kojoj pripadaju naselja Orehovica, Martinec, Brestovec, Vojnić Breg, Grabe i Kebel. Većina vijećnika i dalje inzistira da se udio sufinanciranja građana u katastarskoj izmjeri smanji i od toga neće odustati jer rješenje postoji. Navedeno podržavaju i mještani spomenutih naselja koji su svoje nezadovoljstvo sadašnjom cijenom izrazili i na nedavnom prosvjedu.

Važno je naglasiti da već treću godinu za redom, proračun kojeg predlaže načelnik, donose isključivo vijećnici iz redova HDZ-a, HNS-a, ZDS-a i Nezavisnih, dok su njegovi stranački kolege i koalicijski partneri protiv ili suzdržani, što je samo dokaz kome je zapravo stalo do funkcioniranja i poslovanja općine.

Uvijek smo spremni na dogovor i suradnju u interesu općine i naših sumještana, no izostaje suradnja od strane načelnika i stručnih službi općine.

Nikome od većine u vijeću nije u interesu scenarij privremenog financiranja općine i ovo je isključivo samovolja načelnika koji uporno odbacuje sve prijedloge vijećnika. Isto tako, važno je istaknuti da privremeno financiranje neće ugroziti funkcioniranje općine jer se ono donosi za prvo tromjesečje. Primjerice, plaće zaposlenika, redovni troškovi za režije, troškovi za projekte koji su u tijeku, troškovi otplate kredita itd. obuhvaćeni su privremenim financiranjem, a eventualni „novi projekti“ morati će pričekati donošenje proračuna (iako smo svjedoci da je broj projekata u mandatu Darka Ban zanemariv).

Prema navodima načelniku bliskih suradnika poslovanje Općine u velikim je problemima, stoga ne čudi činjenica da ga u kratkom roku napuštaju pročelnica, suradnica za financijske poslove i mnogi drugi.

Netočno je da Bedekovčinu čekaju novi izbori, a plasiranjem ovakvih informacija načelnik dokazuje manjak znanja, energije i ideja te ga ovim putem pozivamo da postupi razumno u skladu sa potrebama i željama mještana općine! – piše u priopćenju koje je poslala Općinska organizacija HDZ-a Bedekovčina.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook