Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ najbolji trgovac


HDZ-ovcu Milanu Babiću se pridružio i dojučerašnji ZS-ovac Sanjin Žegrec te je preuzimanje vlasti u gradu, bez ponovni



HDZ-ovcu Milanu Babiću se pridružio i dojučerašnji ZS-ovac Sanjin Žegrec te je preuzimanje vlasti u gradu, bez ponovnih izbora, samo pitanje vremena.



Nakon dviju gradskih vijećnica iz redova HSS-a i SDP-a, Božene Pellegrini i Vesnice Kantoci, oroslavskom HDZ-u pristupio je i vijećnik, član Zagorske stranke, Sanjin Žegrec. Tako je broj HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću s donedavnih 6 narastao na 9, te je njihovo preuzimanje vlasti, bez ponovnih izbora, samo pitanje vremena.

Motiv opći interes

-Na pristupanje HDZ-u odlučio sam se jer sam uvjeren da ću kao član najjače političke stranke biti u mogućnosti najviše pridonijeti razvoju grada. Koalicija koja je vladala po načelu svi protiv jednoga , odnosno svi protiv HDZ-a, više nema moju podršku, jer je zapostavila interese Oroslavja- obrazložio je razloge svojeg prelaska u HDZ, dojučerašnji ZS-ovac, Sanjin Žegrec.

Dodao je kako HDZ-ov izborni rezultat mora poslužiti svim strankama u Gradskom vijeću kao osnova za formiranje novoga Gradskog čelništva. Izrazio je i nadu da će koalicija učiniti korjenitu reformu svojega rada te da će se prestati baviti dramatiziranjem i zaoštravanjem ideoloških podjela, a da će svoju pažnju ubuduće usmjeravati na opći društveni interes.

Što se preuzimanja vlasti tiče, HDZ-ovci su za utorak, 29. kolovoza zatražili sazivanje izvanredne sjednice Vijeća, no još uvijek aktualni predsjednik Gradskog vijeća, Ivan Slukan nije je sazvao. Podsjećamo, predsjednik Gradskog vijeća sjednicu mora sazvati u roku od 15 dana od zaprimanja zahtjeva, a ne sazove li je, tada također u roku 15 dana, to mora učiniti gradonačelnik. Ne sazove li sjednicu ni gradonačelnik, to može učiniti predstojnica državne uprave.

Čelni čovjek oroslavskog HDZ-a, Milan Babić rekao je pak kako će članovi njegove stranke kao pravi legalisti poštivati sve zakonske rokove pa tako i ove.

Babić se osvrnuo i na prošlotjedne optužbe predsjednice zagorskog SDP-a Sonje Borovčak o «prljavoj političkoj trgovini» izrečene nakon što je HDZ-u pristupila članica oroslavskog SDP-a Vesnica Kantoci.

Tko je bolji trgovac

-Pitam je ne bavi li se političkom trgovinom koalicijska vlast kada od jednog uposlenika gradske uprave zahtijeva da da otkaz i aktivira vijećnički mandat kako bi se spriječila legalna i demokratska promjena vlasti u Oroslavju. Naravno, za nagradu mu obećavaju bolji posao- uzvraća Milan Babić.

Osvrnuo se i na situaciju u Županiji te je rekao i kako u Županiji SDP i HSS imaju po 9 vijećnika, dok ih HDZ sam ima 18. -Upravo kroz političku trgovinu podjelom mandata preuzeli su vlast, a sada raspolažemo informacijom da županica i predsjednica Županijske skupštine čak više ni međusobno ne razgovaraju. Toliko o takozvanoj uspješnosti koalicijskog vladanja- zaključio je Babić.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook