Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ predao Deklaraciju o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Krapinsko – zagorske županije

Nakon najave novog vala gašenja institucija u Krapinsko – zagorskoj županiji, službeno je predana i Deklaracija o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Krapinsko – zagorske županije.


U prostorijama HDZ-a u Krapini održana je press konferencija na temu: Uručivanje Deklaracije o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Krapinsko – zagorske županije. Predstavnicima medija obratio se Žarko Tušek, predsjednik HDZ-a Krapinsko – zagorske županije.

Žarko Tušek je u svom obraćanju medijima podsjetio da Hrvatska demokratska zajednica, zajedno sa ZDS-om i HSP-om od jeseni ukazuje na probleme koje donosi plan aktualne Vlade o regionalnom ustroju.

Umjesto decentralizaciji lokalne uprave, novom strategijom Vlade doći će do dodatne centralizacije države, a možda i najviše će taj plan pogoditi upravo našu županiju. Tušek se osvrnuo i na nedavno gostovanje u Krapini EU zastupnice Ivane Maletić koja je  istaknula da je preporuka i Europske komisije da se dodatno ojačaju manje općine, gradovi i županije što je novim ustrojem zapravo nemoguća misija.

Opet se točnom pokazala teza da Krapinsko – zagorska županija za aktualnu Vladu predstavlja samo poligon za njihove političke igre. Kako drugačije objasniti njihov odnos prema našoj županiji nakon što su ukinuli poreznu upravu, sudsku mrežu, policijsku upravu, a završni čin degradacije Zagorja bio je nedavno ukidanje dopisništva nacionalne televizije u Krapini.

Tušek je konstatirao da o ovoj temi, osim HDZ-a i njegovih partnera, sve političke stranke šute i boje se reći ono što svi znamo i što je svakim danom sve više istina, te stoga predaju Deklaraciju, te ju očekuju na sljedećoj sjednici Županijske skupštine.
 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook