Prethodni članak
Sljedeći članak

Hebrang Primorca nazvao kukavicom i dezerterom

KRAPINA – „ Primorac, ti si kukavica i dezerter. 1991. Vidošević je bio jako hrabar pa se sklonio u Zagrebu,


KRAPINA – „ Primorac, ti si kukavica i dezerter. 1991. Vidošević je bio jako hrabar pa se sklonio u Zagrebu, a ti si bio još hrabriji i pobjegao si u Ameriku. I kad kažeš da te nitko ne drži u šaci, nije istina; svi te branitelji drže u šaci „, zagrmio je u utorak navečer predsjednički kandidat HDZ – a prof.dr. Andrija Hebrang na predizbornome skupu u Krapini. Hebrang je u krapinskom sjedištu županijske organizacije HDZ – a održao i konferenciju za novinare, ranije istog dana.

„ Jako je važno tko će biti predsjednik u sljedećem mandatu kad Hrvatska ulazi u Europsku uniju jer nije svejedno hoćemo li ući u EU uzdignutih ili pognutih glava. Zato su i izjave sadašnjeg predsjednika neutemeljene da mi predsjednički kandidati govorimo o stavrima za koje nemamo ovlasti. Upravo nam Ustav daje pravo da utječemo na gospodarsku politiku i da sazivamo izvanredne sjednice Hrvastskevvlade“, naglasio je Hebrang. Dodao je da čim postane predsjednik, sazvati će sjednicu Vlade na kojoj će tražiti niz reforma, posebno u poreznoj politici i prafiskalnim nametima, reforme u pravosuđu, kao i jačanje borbe protiv korupcije, posebno u državnim i javnim poduzećima, te korekciju javne nabave.

„ Mi moramo biti i ponosna država u kojoj će se na državne blagdane vijoriti zastave, a ne ih čuvati u podrumu. Moramo dostići i europske standarde da naši branitelji budu ponosni, a ne da se srame što su sudjelovali u Domovinskome ratu. Hrvatski predsjednik mora vratiti čast i dostojanstvo državnim obilježjima i ponovo oživiti Oltar domovine, gdje strane delegacije, kao svugdje u svijetu, mogu iskazati počast kada dođu u Hrvatsku „, kazao je Hebrang. Hebrang je napomenuo i negativne strane kampanje u kojoj ga se, rekaoje, nepravedno zapostavlja, pogotovo na javnoj televiziji.
“ Kampanja se vodi po vještim i skupo plaćenim manevrima u medijima. Nedopustivo ja da ja kao kandidat vladajuće stranke u državi budem tek 7. po zastupljenosti, odnosno učestalosti pojavljivanja na HRT – u. Ja nemam iza sebe skupu PR agenciju , ali moja je snaga, koju drugi kandidati nemaju, najjača i najdomoljubljivija stranka u Hrvatskoj - HDZ“, zaključio je Hebrang i izazvao salve pljeska u Maloj dvorani krapinskog Pučkog otvorenog učilišta. Hebrang se tijekom boravaka u Krapini susreo s predstavnicima zagorskih braniteljskih udruga, gospodarstvenicma, a obišao je i Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook