Prethodni članak
Sljedeći članak

Hoteli za kukce razveselili djecu u stubičkim vrtićima


Multimedijalni centar STUB-KLUB provodi projekt pod nazivom Smiri živac – budi kreativac! za koji su sredstva dobivena na natječaju za participativni proračun za mlade 2023. godine od Krapinsko-zagorske županije. 

Projekt je iniciran i osmišljen od strane mladih koji dolaze na aktivnosti i provođenje slobodnog vremena u STUB-KLUB u Donju Stubicu u okviru trenutnih programa i projekata koji se provode, a provedbom se želi ukazati na porast međuvršnjačkog nasilja i agresivnosti među mladima te osigurati pravovremenu prevenciju i smanjenje potencijalnih problema putem tematskih kreativnih radionica, javnih tribina i predavanja, a  preko tiskanih, foto i video materijala te Interneta i društvenih mreža doprijeti do što šireg kruga korisnika.

Projekt će se provodi na području gradova i općina stubičkog kraja (Donja i Gornja Stubica), a u okviru projektnih aktivnosti najviše su zastupljene kreativne radionice sa drvom koje se odvijaju u Parku za ekstremne sportove Polygon gdje su do sada korisnici i volonteri izradili od drva između ostalog i hotele za kukce koje su postavili u centru Donje Stubice, a po jedan hotel su donirali dječjem vrtiću Jurek u Gornju Stubicu te Dječjem vrtiću Bubamara u Donjoj Stubici gdje su djeca ujedno dobila i edukaciju o koristi od kukaca kao važnim čimbenicima i dionicima prirode i ekosustava.

Osim kreativnih radionica projekt sadrži i edukativna predavanja o mobingu, agresivnosti i međuvršnjačkom nasilju te tribine o neprihvatljivom ponašanju u mladih te foto i video radionice koje će rezultirati i izložbom nastalih fotografija i projekcijom kratkih filmova koje su radili sami korisnici.

Potporu projektu daje Grad Donja Stubica zajedno sa gradskim Savjetom mladih, a korisnici svih uzrasta dolaze na radionice iz Donje i Gornje Stubice, Stubičkih Toplica i Oroslavja.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook