Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrabri Sven (15) na Badnjak dobio novo srce! Slavit će drugi rođendan

Transplatacija je bila uspješna...


Dječak Sven Horvat (15) na Badnjak je dobio novi život. Doslovce. Kirurški transplantacijski tim zagrebačkog Rebra uspješno mu je u petak presadio zdravo srce donora.

Operacija je trajala oko sedam sati, a Sven se zasad uspješno oporavlja, javlja Glas Slavonije.

“Kada mi je stigao poziv iz KBC-a Zagreb da je pronađeno donatorsko srce koje za Svena život znači, potpuno sam se izgubila. Krenule su suze i jednostavno nisam mogla vjerovati u ono što čujem. Bila sam toliko uzbuđena i doktorica me je morala smirivati”, ispričala je za Glas majka Đurđica Šumanovac iz Županje. Presretna majka zahvaljuje najboljim subspecijalistima kardijalne kirurgije, dr. med. Mislavu Planincu, dr. med. Željku Đuriću i dr. med. Draženu Belini, i cijelom transplantacijskom timu koji je njezinu sinu omogućio novi život. On i njegov godinu dana stariji brat Leon boluju od Danonove bolesti, rijetke genetske bolesti od koje pati tek 100 ljudi u svijetu. Zbog nedostatka određenih gena njihovo tijelo ne razgrađuje šećer, što uzrokuje propadanje srca, mišića i vida.

Stariji brat Leon za sada je na odgodi. Majka napominje da ima 54 otkucaja srca u minuti i drži se puno bolje od Svena, nema glavobolje ni neke druge smetnje, ali i njemu su, otkriva, doktori rekli da do 19 godine neće moći izbjeći transplantaciju, prenosi Glas Slavonije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook