Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatima omiljena namirnica uskoro će jako poskupjeti. Plaćat ćemo je 30% više

  • euro novac novčanice novčanik

    Foto: Ilustracija/ Pixsell


Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić javila se uživo iz Punitovaca u Osječko-baranjskoj županiji. Sa svinjogojcem Željkom Stipanovićem razgovarala je o odluci Europske komisije, prema kojoj je od idućeg tjedna dopuštena svinjokolja i prodaja svježeg mesa.

Svinjogojci su zadovoljni, iako kažu bilo bi dobro da je odmah stupilo na snagu jer vikend je pred njima, a bliži se Božić.

"Mi ćemo krenuti sa svinjokoljom poslije Božića i Nove godine, da proslavimo blagdane u miru. Ostalo nam je dosta od prošle godine", rekao je Željko Stipanović.

“Mi ćemo krenuti sa svinjokoljom poslije Božića i Nove godine, da proslavimo blagdane u miru. Ostalo nam je dosta od prošle godine”, rekao je Željko Stipanović za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje hoće li nakon svinjokolje biti skuplje cijene, poručio je da hoće.

Cijena božićne poslastice mogla bi otići u nebo: Novi udar na džep ususret blagdanima

“Mislim da hoće, osobito u Zagrebu i Dalmaciji, u Slavoniji ima sve manje svinja. Sigurno će biti skuplje za 30 posto. Zahvalio bih svima koji su nam pomogli”, poručio je Stipanović.

Podaci Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi pokazuju kako je svinjetina u rujnu ove godine koštala gotovo 50 posto više nego u istom mjesecu lani. Prosječna cijena po kilogramu u veleprodaji iznosila je 6,13 eura. Prevedeno u maloprodajne okvire, odojak od 25 kilograma u mesnici stoji otprilike 190 eura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook