Prethodni članak
Sljedeći članak

HRVATSKI EPIDEMIOLOG: Najesen treba razmisliti o radu od kuće

Voditelj službe za javno zdravstvo NZJZ-a Andrija Štampar i epidemiolog iz vladinog Znanstvenog savjeta za covid-19 profesor Kolarić gostovao je na N1 televiziji


Voditelj službe za javno zdravstvo NZJZ-a Andrija Štampar i epidemiolog iz vladinog Znanstvenog savjeta za covid-19 profesor Kolarić gostovao je na N1 televiziji. "Sigurno da nismo zadovoljni s brojevima. Malo smo se svi opustili. Generalno gledano imamo porast, na sreću su to sve mlađe osobe pa su blaže kliničke slike. Još nemamo eksponencijalni porast, ali broj zaraženih nas upozorava da moramo nešto napraviti da bismo smanjili taj rast", rekao je.

Komentirajući početak školske godine rekao je da će sve ovisiti o trenutnom broju zaraženih i kretanju epidemije te da će se u hodu gledati žarišta.

- Ne vjerujem da bi nosili maske čim izađemo iz kuće, ali ako bude veći broj zaraženih, na mjestima gdje se neće moći držati distanca, gdje su gužve, preporučit ćemo nošenje maski. Osnovana je radna skupina koja će donijeti mjere o početku školske godine. Vidjet ćemo kakve će preporuke donijeti, oni će donijeti konkretne prijedloge mjera. Neke države su uvele maske, neki samo na hodnicima, vidjet ćemo. Škole kreću prema planiranom, a radna skupina će donijeti mjere – rekao je epidemiolog.

Napomenuo da najesen ponovno treba razmisliti o radu od kuće gdje god je to moguće.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook