Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvoje Maleš za Zagorski list: „Ne likujem nad uhićenjem Mamića“

Jedan od pionira borbe za čišćenje hrvatskog nogometa od kriminala i korupcije, nekadašnji predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš komentirao nam je aktualne događaje oko uhićenja visokih nogometnih dužnosnika na čelu sa Zdravkom Mamićem.


Hrvoje Maleš, nekadašnji predsjednik Hajduka, koji je svojevremeno razotkrio korupciju u vrhu HNS-a te njegovoj sudačkoj organizaciji, same optužbe protiv Zdravka Mamića, njegovog sina i nekolicine suradnika, kao ni njihova uhićenja,  nije želio komentirati, no, na pitanje novinara Zagorskog lista osjeća li zadovoljstvo što je borba protiv kriminala u hrvatskom nogometu, koju je on na neki način započeo, nastavljena kroz institucije pravne države, kratko je odgovorio:

-Mislim da ono onda i ovo sad nije povezano. I moram reći da ne likujem. Neka institucije rade svoj posao. Važno je naglasiti, što sam puno puta ponovio i neki su parafrazirali, da je sport, pa tako i nogomet, samo refleksija društva u cjelini. Dakle, prvo moramo mijenjati društvo u cjelini, a onda su promjene u sportu samo nastavak tih promjena – rekao je Maleš.

Inače, Maleš već dugo nije aktivni sportski dužnosnik, već se posvetio poduzetništvu i bankarstvu. Upravo zbog toga danas je prisustvovao susretu gradonačelnika i poduzetnika, koji se održava u Termama Tuhelj.

Oko Maleša je u posljednje vrijeme i poprilično kontradiktornosti te kontorvezi, s obzirom da je kao poznati borac protiv kriminala u vrhu Hrvatskog nogometnog saveza istovremeno i član HDZ-ovog nacionalnog odbora za financije, dok se, s druge strane, upravo uhićeni Zdravko Mamić u kuloarima spominje kao jedan od najvećih financijera HDZ-ove predizborne kampanje, a njegove donacije za kampanju aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, tadašnje kandidatkinje HDZ-a, javna su stvar. Upravo je predsjednica Kitarović pokrovitelj današnjeg susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika, kojem je i Maleš prisustvovao.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook