Prethodni članak
Sljedeći članak

HSP žestoko protiv HDZ-a i SDP-a

Svoj predizborni skup u Oroslavju održala je Hrvtska stranka prava. U Restoranu Zagi tražila se stolica viška, a okuplje


Svoj predizborni skup u Oroslavju održala je Hrvtska stranka prava. U Restoranu Zagi tražila se stolica viška, a okupljenima je najprije prikazan film o Izbornoj konvenciji stranke te poruke predsjednika Ante Đapića.


U ime domaćina, GO HSP-a, prisutne je pozdravio predsjednik Stjepan Ranogajec, ujedno i 11. na listi za III. izbornu jedinicu. On se najprije osvrnuo na izgradnju bolnice koja sad zjapi prazna zbog, kako je rekao, ignorantskog odnosa Vlade jer nisu na vlasti i u Županiji.

- Uzeli su nam zagorsku magistralu, a plaćamo najskuplju cestarinu u državi. Trebamo brzu cestu Oroslavje-Marija Bistrica-Popovec koja bi dovela investitore. Veliko problem je i vojarna u Slatini. Vlada je vraćala vojarne diljem Hrvatske, a sramota je da jedina vojarna u Zagorju nije vraćena na upravljanju Gradu - rekao je Ranogajec.

Školarci, vozački i promili

Zatim je predstavljena lista HSP-a za III. izbornu jedinicu, a riječ je preuzeo Mate Kalajžić, predsjednik izbornog stožera za III. izbornu jedinicu koji vjeruje u uspjeh stranke jer HSP nije sudjelovao u privatizaciji, nije predao niti jednog generala, nije bio u nadzornim odborima i namještao natječaje. Obećao je svakom školarcu računalo, besplatne vozačke ispite i vraćanje 0,5 promila.

- Crveno-crna koalicija je crveno-crvena koalicija koja potječe od jedne jajne stanice, a to je Komunistička partija Jugoslavije. HSP nikada neće biti profiliran po modelu HDZ-a. Žestoko se protivimo ukidanju vjeronauka u školama i legalizaciji droge - naglasio je Kalajžić.
Završna riječ pripala je prvom na listi dr. Mati Graniću.

- Pitali su me jel´ mi ovo trebalo. Nagovorio me Anto Đapić. Zašto glasovati za HSP? Bez ikakvog lakiranja, kakva je budućnost Hrvatske bude li je vodio HDZ ili SDP ili zajedno jer to nema velike razlike. HDZ je pokazao visoki stupanj nesposobnosti i nekompetentnosti. Vlada je bila nekompetenta i to je Sanader pokazao stavivši ministre na sedmo ili osmo mjesto na listama. Račanova vlada nas je zadužila za 12, a ova za 11 milijardi. Da bi Hrvatska mogla vraćati taj dug porast mora biti 23 posto, a on je ove godine sjajnih 5-6 posto. Mi sada vraćamo kamate, a produžavamo glavnicu. To je dug koji ostavljamo djeci. Prodajemo obiteljsko srebro, ali samo još godinu-dvije. Potencijalno ulazimo u dužničku krizu. Tko će stradati? Najsiromašniji. O tome se ne govori. Ako izaberete HDZ ili SDP sigurno imamo dužničku krizu - rekao je dr. Mate Granić.

Za kršćanske vrijednosti

Istaknuo je kako se HSP zalaže da nedjelja bude svetinja i neradna te podržavaju katoličku crkvu. HSP je za Europu kršćanskih vrijednosti, a ne ´komunjarskih´ vrijednosti.
- SDP bi kušao, ne bi kažnjavao. HDZ ne bi kušao, ali ne bi ni kažnjavao. Hvataju se ulični dileri, ali niti jedan boss. Mi tu imamo lidera, Ružu Tomašić - rekao je Granić.

Napomenuo je i kako SDP ima smušenu gospodarsku politiku, a HDZ skup želja. Zato je vrijeme da se da prilika HSP-u. - III. izborna jednica obuhvaća tri različita prostora, ali s poštenim i marljivim pučanstvom. Niti jedan nacionalni projekt ovdje nije napravljen. Ovaj kraj je podinvestiran. Čvrsto obećajem, ako HSP bude u prilici voditi Vladu, da ćemo imati ured u svakoj županiji i lobirati za projekte, ne one megalomanske, a s vama ćemo se suočiti - poručio je na kraju dr. Granić.



Još članaka iz "Vijesti"

Facebook