Prethodni članak
Sljedeći članak

HŽ nagradio voditelja izgradnje pruge koja kasni 4 godine

Iz HŽ - a opravdavaju nagradu...


Uprava HŽ Infrastrukture nagradila je voditelja projekta izgradnje pruge Dugo Selo – Križevci Tihomira Lažetu s 15.000 kuna “zbog iznimnog doprinosa u realizaciji Projekta”.

Izgradnja i rekonstrukcija pruge Dugo Selo – Križevci debelo kasni, a radovi se ne izvode već više od dvije godine. No, predsjednik Uprave Ivan Kršić odlučio je voditelju projekta ovih dana ipak isplatiti novčanu nagradu, doznaje Lider.

Radovi na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo – Križevci, vrijedni oko 200 milijuna eura, počeli su u travnju 2016., a trebali su završiti u veljači 2020. godine. Rok je dvaput produljen i sad radovi kasne četiri godine.

U HŽ Infrastrukturi ne vide sporno u odluci o nagradi ističući kako su oni održali niz sastanaka na svim razinama te aktivno sudjelovali u projektu i rješavanju svih problema. Na kašnjenje radova, tumače u HŽ-u, utjecali su brojni vanjskih faktori te problemi s izvođačima.

“Uprava HŽ Infrastrukture, a niti voditelj projekta, bez obzira što su aktivno sudjelovali u iznalaženju rješenja, nisu u mogućnosti rješavati financijske probleme izvođača koji su bili i još jesu najveći i najznačajniji razlog kašnjenja”, odgovorili su Lideru iz HŽ-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook