Prethodni članak
Sljedeći članak

I dalje paklene vrućine, crveni alarm na snazi za gotovo cijelu Hrvatsku! 



Pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće vrijeme možemo očekivati danas, piše Državni hirdometeorološki zavod. Poslijepodne u unutrašnjosti mogući pljuskovi s grmljavinom, lokalno i izraženiji, osobito na istoku. Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 34 do 39 °C, u gorskim krajevima malo niža.

Sutra će biti pretežno sunčano, i dalje vruće i vrlo vruće, u unutrašnjosti i nestabilno. Uz jači razvoj oblaka poslijepodne i navečer lokalno pljuskovi s grmljavinom, osobito na istoku zemlje i u unutrašnjosti Dalmacije, a pritom mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, uz obalu i bura, podno Velebita i jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža, a na Jadranu od 24 do 28 °C. Najviša dnevna većinom između 33 i 38 °C.

Crveni alarm upaljen je za gotovo cijelu Hrvatsku zbog izuzetno opasnog vremena, dok će sutra samo riječka, splitska i dubrovačka regija biti pod crvenim alarmom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook