Prethodni članak
Sljedeći članak

Idućeg tjedna održava se Vinski maraton. Prijavite se i postanite 'vinomaratonac'


Udruga Surduk predstavila je na prigodnom druženju s novinarima ovogodišnji program Vinskog maratona koji će se održati 22. i 23. rujna 2023. godine u baranjskom Zmajevcu.

Ove godine ta jedinstvena eno - gastro - turistička priča bilježi 18 godina od svog osnutka. Od početnih četrdesetak sudionika, Vinski je maraton prerastao u jedinstven doživljaj na kojem lokalni vinari imaju priliku predstaviti se sve većem broju vinomaratonaca.

„Baranja je oduvijek bila multikulturna regija, ovdje se isprepliću razne tradicije i običaji i sretni smo što tu raznolikost uspijevamo pokazati svake godine tijekom ove manifestacije“, istaknuo je u ime organizatora Kristian Horvat.

Predstavio je i program ovogodišnjeg Maratona. U petak, 22. 09., održat će se Premium maraton, posvećen svim vinskim znalcima, na kojem će se obilaziti vinski podrumi i kušati vina ovjenčana nagradama. Večer će završiti velikom koncertom na kojem će nastupiti Zejna Murkić i Haris Džinović.

U subotu, 23.09.,održava se središnji događaj s početkom u 14 sati. Svim gostima na raspolaganju će biti tridesetak vinskih podruma u kojima će Maratonci moći kušati vina lokalnih vinara. U oba surduka, Katoličkom i Reformatorskom, održavat će se tijekom cijelog dana bogat kulturno zabavni program koji završava koncertom mladog pjecača iznimnih vokalnih mogućnosti, Adija Šoše.

Čitav program vode Renata Sopek i Monika Molnar.

“S velikim zadovoljstvom podupiremo ovu manifestaciju. Ona je zapravo prikaz nestvarnog napora mještana Zmajevca, prilika da mali vinari kojih ovdje ima tridesetak prikažu i prodaju svojim trudom proizvedena kvalitetna vina baranjskog vinogorja. Drago nam je kad gosti iz cijele Hrvatske i Europe dolaze u ovo malo baranjsko mjesto ne bi li se upoznali s lokalnim običajima, hranom i turističkom ponudom”, naglasio je Robert Jankovics, predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske koja je pokrovitelj Vinskog maratona.

Na Vinski se maraton može prijaviti putem poveznice objavljenje na Facebook i Instagram profilu Vinskog maratona, a za sve koji žele organiziran je i autobusni prijevoz iz Osijeka.

Otvoren je i Youtube kanal: Vinski maraton 2023, na kojem se posjetitelji mogu upoznati s lokalnim vinarima,tradicijom i običajima ovog dijela Hrvatske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook