Prethodni članak
Sljedeći članak

Ima preko 550 djece: U Srbiju dolazi serijski donor sperme zbog kojeg mnoge mame strepe


Jonathan Jacob Meijer (42), donor sperme, tvrdi da sada želi svoju obitelj, a njegova djeca su raštrkana po cijelom svijetu. Oko 375 njih živi u Nizozemskoj, 80 u Njemačkoj, 35 u Belgiji, četiri u Argentini i dvoje u Australiji.
Njegov put je počeo 2007. godine kada se registrirao kao donor sperme u 11 klinika i u banci sperme. Također se pridružio Facebook grupama za žene i parove koji žele, ali ne mogu imati djecu. Godinama je svima lagao, tvrdio je u klinikama da će samo tamo donirati, a budućim majkama govorio da ima samo desetak potomaka doznaje portal 24sata.hr

Početkom godine Međunarodni sud u Haagu zabranio mu je daljnje davanje sperme, a ako to napravi, riskira kaznu od 100.000 eura. Na pitanje zašto želi toliko djece, on je odgovorio da želi napraviti nešto značajno sa svojim životom.

Banka sperme prodala je njegove donacije za oko 1300 eura po uzorku, iako tvrdi da donira spermu besplatno.

- Ne tražim ništa, ponekad dobijem na poklon 75 eura, avionsku kartu ili fotoaparat - rekao je donor. Jedna od majki djeteta začetog njegovom spermom, tužila je Nizozemca u travnju, tvrdeći da su njegovi postupci povećali rizik od incesta.
Mogao bi imati i preko 1000 potomaka


- Da sam znala da je napravio više od stotinu djece, nikada ne bih izabrala njega. Kada razmišljam o posljedicama za dijete, muka mi je. Mnoge majke su mu govorile da prestane, ali to se nije dogodilo. Odlazak na sud je bio jedina opcija da zaštitim svoje dijete - rekla je jedna majka koju je podržao i direktor organizacije Donorkind, koji je i sam dijete donora.

Početkom mjeseca pomogao je jednoj Nizozemki, a ovaj tjedan putuje u Srbiju i Italiju kako bi posjetio majke neke od svoje djece. Izjavio je da bi htio odgajati vlastitu djecu te da bi ih htio imati najmanje petoro, prenosi 24sata.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook