Prethodni članak
Sljedeći članak

Informatičko opismenjavanje nastavnika

Nakon uspješno položenih ECDL ispita s osnovnog tečaja prošle školske godine, mnogi nastavnici osnovnih i srednjih škola


Nakon uspješno položenih ECDL ispita s osnovnog tečaja prošle školske godine, mnogi nastavnici osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije nedavno su konačno dobili i svoje diplome, a na nekoliko mjesta upravo je krenula i druga runda tečajeva. Europske računalne diplome međunarodno su priznate potvrde informatičke pismenosti.


Tako je i u OŠ Oroslavje učitelj informatike Nino Ciglenečki opet mentor novoj generaciji polaznika iz stubičkog kraja i okolice. Veći dio edukacije odvijat će se mentoriranim e-obrazovanjem, polaznici će putem obrazovnih materijala na multimedijalnom CD-u i priručniku samostalno učiti uz online podršku mentora.

Ispiti će se obavljati u školama čije su učionice registrirane kao podružnice ECDL Testnog centra KING ICT. Inače, u suradnji s tvrtkom KING ICT, Ministarstvo i ove godine nastavlja projekt s 5000 zaposlenika koji bi trebali steći osnovnu informatičku pismenost, a 200 nastavnika informatike status ECDL eksperta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook