Prethodni članak
Sljedeći članak

Inicijativa Viktora Šimunića: 'Postavimo kamere za nadzor brzine na staroj zagorskoj'


Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine KZŽ pred dnevni red održan je aktualni sat, koji je ovoga puta nekako uglavnom bio usmjeren na probleme u prometnoj infrastrukturi, a osobito na problem 'stare zagorske magistrale', u kojoj su učestale prometne nesreće sa smrtnim slučajevima.

Vijećnik Liste grupe birača Viktor Šimunić, obzirom na nesreće koje su učestale na državnoj cesti D1 (staroj zagorskoj) ustao je s inicijativom da se na istoj postave kamere za nadzor brzine, a s ciljem povećanja sigurnosti na toj cesti.

-Zbog sve češćih smrtnih slučajeva, odlučio sam pokrenuti inicijativu postavljanja kamera za nadzor brzine te signalizirajućih prometnih znakova koji bi upozoravali vozače na odgovornost i prilagođavanje brzine u prometu – rekao je Šimunić.

Obzirom da stara zagorska prolazi kroz gradove i općine ne samo u Krapinsko – zagorskoj, već i Zagrebačkoj županiji, prijedlog je da se o inicijativi razgovara s čelnicima svih jedinica lokalne samouprave kojih se stara zagorska tiče.

Moj je prijedlog da se postave kućišta za kamere za nadzor brzine i znakovi za ograničenje brzine na onoliko punktova za koliko struka smatra da je potrebno (prije svega nadam se suradnji s MUP-om i prometnom strukom). Takvom inicijativom bi prevenirali te možda spasili pa makar i jedan nepotrebno izgubljen život.

Iskreno vjerujem kako bi na ovaj način mogli povećati sigurnost na spornoj cesti i nadam se da će ovaj prijedlog biti podržan – rekao je Šimunić.

Župan Željko Kolar podržao je inicijativu te rekao kako će pozvati župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, kako bi se oformila zajednička inicijativa te kako bi se zajednički radilo na povećanju sigurnosti na toj cesti, u suradnji s MUP – om i Hrvatskim cestama.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook