Prethodni članak
Sljedeći članak

Isključeni ZS-ovci tvrde da se Zagorska stranka raspada

S obzirom da ideja o spajanju dviju zagorskih regionalnih stranaka, ZDS-a i ZS-a, nije zaživjela, donedavni članovi ZS-a


S obzirom da ideja o spajanju dviju zagorskih regionalnih stranaka, ZDS-a i ZS-a, nije zaživjela, donedavni članovi ZS-a koji su nakon što su javnosti obznanili svoju želju o ujedinjenju, izbačeni iz ZS-a, kao što su i najavili, prešli su u ZDS. Podsjećamo, inicijativu o spajanju dviju stranaka sam ZDS je podržao, no žestoko mu se usprotivilo vodstvo ZS-a.

´ZS se raspao´

U međuvremenu, prema tvrdnjama donedavnog ZS-ovaca, bivšeg dopredsjednika ZS-a i predsjednika zaprešičkog ogranka Ljubomira Puljića, ta se stranka počela ozbiljno rasipati. U Zaprešiću je tako, navodi Puljić, gotovo cijeli ogranak ZS-a, izuzev jednog člana, prešao u ZDS, a slična je situaciju i u Humu na Sutli i Maču gdje je još ranije ogranak ZS-a prešao u HNS. Organizacije u Velikom Trgovišću više nema, a u Oroslavju i Svetom Križu Začretju gotovo da i ne postoje. - Dovoljno je reći da su od 21 člana

Predsjedništva i sedam dopredsjednika ZS-a izabranih na posljednjoj skupštini, danas ostala četiri člana Predsjedništva i jedan dopredsjednik - rekao je Puljić, dodajući kako predsjednik ZS-a, Miljenko Jerneić svojim stavom i ponašanjem razara stranku. - Iz svega navedenog očito je da se ZS već dulje vrijeme raspada, odnosno sada, nakon svega možemo reći i da se raspao - konstatirao je glasnogovornik ZDS-a, Marijan Obestar.

´Nikad nismo bili jači´

- Izjave da se Zagorska stranka raspada su puste priče i pusti snovi svih koji su isključeni iz te stranke. ZS nikad nije bio jači, a samim isključenjem takvih ljudi koji govore da se stranka raspada, postali smo još jači. Isključeni članovi za nas su prošlo svršeno vrijeme- prokomentirao je predsjednik ZS-a, Miljenko Jerneić.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook