Prethodni članak
Sljedeći članak

Isplate duga umirovljenicima očekuju se tek od 2007

Nezavisni stručnjaci od kojih je Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) zatražila ocjenu popisa dionica koji je za povrat


Nezavisni stručnjaci od kojih je Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) zatražila ocjenu popisa dionica koji je za povrat duga ponudila Vlada u petak su pozitivno ocijenili ponudu. Iako je riječ o manjim udjelima u 64 društva – uglavnom od šest i osam posto – prve analize pokazuju da je riječ o društvima koja dobro posluju i da je Vlada korektno obavila procjenu vrijednosti tih dionica, doznajemo u HSU.

Podsjetimo, na popisu 64 ponuđena udjela su i udjeli u Ini, HT-u, Jadranskom naftovodu, Privrednoj i Poštanskoj banci, Končaru i Krašu, Dalekovodu, Badelu 1862 i nekoliko hotelskih kuća. O toj će ponudi ovih dana razgovarati i Središnji odbor HSU, zajedno s predstavnicima Koordinacije umirovljeničkih udruga, kažu naši sugovornici, uz napomenu da se u međuvremenu očekuje i popis državne imovine koja bi mogla ući u povrat duga.

Prema neslužbenim informacijama iz Vlade, s umirovljenicima je postignut načelan dogovor o tome da se s isplatom gotovine onima koji budu imali pravo na povrat duga počne što prije. Prvi rok za to da fond započne s iskupljivanjem udjela od umirovljenika mogao bi nastupiti polovicom 2007. Očekuje se, naime, da bi se u fondu dotad mogao osigurati dio gotovine za isplatu duga a da se istodobno ne ugrozi ostatak imovine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook