Prethodni članak
Sljedeći članak

Iz dana u dan bit će sve hladnije: Najavljena još jedna promjena vremena s kišom, ponegdje će prelaziti u susnježicu i snijeg


Hrvatsku je ovog vikenda zahvatila promjena vremena, a snježna oluja izazvala je prometni kaos. Uveden je i niz zabrana, a na autocesti A6 dogodilo se više nesreća.

Situacija se danas malo smirila, a Državni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak najavljuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Sredinom dana i popodne je lokalno moguća kratkotrajna kiša, uglavnom u unutrašnjosti, a u gorju i pljuskovi snijega. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu bura i sjeverozapadnjak povremeno i jaki lokalno s olujnim udarima. Vjetar će slabjeti prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 11, a na Jadranu od 10 do 14 Celzijevih stupnjeva, prenosi  Jutarnji.hr.

Prognoza za utorak
U utorak se očekuje promjenljivo oblačno uz mogućnost za poneki kratkotrajan pljusak kiše, češće i vjerojatnije u unutrašnjosti, javlja DHMZ. U gorju će biti pljuskova snijega, a malo susnježice moguće je i u nizinama te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Krajem dana očekuje se razvedravanje.

Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u Slavoniji, Baranji i Dalmaciji s jakim udarima, a popodne će ponegdje uz obalu okrenuti na buru. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 4 do 8, a najviša dnevna od 6 do 11 u unutrašnjosti te između 11 i 15 °C na obali i otocima.

U nastavku tjedna nestabilno vrijeme
Nestabilno vrijeme očekuje se i u narednim danima. - U novome tjednu vrijeme neće biti ni približno intenzivno, barem ne do četvrtka, a daljnji pad temperature bit će polagan. No neće biti stabilno pa će mjestimice biti slabih oborina, uglavnom na kopnu, i to pogotovo u utorak. Prema kraju tjedna izgledna je nova promjena vremena s kojom bi i na moru opet bilo kiše - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook